Der Postillon

Der Postillon

8 eenvoudige huismiddeltjes om een neushoorn uit je woning te jagen

Iedereen kent het: je laat een raam of balkondeur een paar minuten open en je hebt een neushoorn in je woonkamer. Maar hoe kom je af van deze dieren, die zelden steken maar vaak een hoop troep veroorzaken? De Speld kent 8 oude huismiddeltjes:

1. Open het raam en jaag de neushoorn wild klappend naar het raam.
Neushoorns worden beschouwd als schichtig. Daarom is deze strategie altijd het proberen waard. Met een beetje geluk springt het dier verschrikt uit het raam en ben je ervan af. Slechts in zeldzame gevallen voelt de neushoorn zich geprovoceerd en valt hij aan. Let op: sluit het raam zodra de neushoorn buiten is! Tip: om te voorkomen dat hij weer naar binnen kort kun je een neushoornhor voor het raam hangen.

2. Folders ophangen voor een neushoornfeest met gratis drankjes.
Hoewel neushoorns solitaire dieren zijn, houden ze ervan om van tijd tot tijd met soortgenoten te feesten. Maak daar gebruik van door overal in je woning flyers achter te laten voor een neushoornfeest. Adverteer het met gratis drankjes om het aanbod onweerstaanbaar te maken. Binnen no-time zal de neushoorn zich hip aankleden en je huis verlaten.

3. Leg een neushoornval neer.
De klassieke manier om van ongewenste neushoorns af te komen is het kopen van een neushoornval. Ze zijn verkrijgbaar in elke doe-het-zelfzaak en drogisterij (een eenvoudige klapval vanaf 1,99 euro/stuk). Dierenbeschermers raden aan diervriendelijke vallen te kopen die de neushoorn levend gevangen nemen (ca. 10 euro per stuk). Als de neushoorn gevangen is, kun je hem naar de tuin dragen en hem daar vrijlaten.

4 Overtuigen met rationele argumenten
Neushoorns kunnen koppig zijn, maar ze zijn best ontvankelijk voor argumenten, zolang die logisch samenhangend zijn en op deskundige wijze worden gepresenteerd. Het is het beste om een korte presentatie voor te bereiden waarin je uitlegt dat je je woning voor jezelf nodig heeft. Wij ook op de juridische situatie in Nederland, waar neushoorns over het algemeen geen gebruiksrechten op andermans woning kunnen doen gelden.

5. Goulash koken.
Er is weliswaar geen bewijs dat het koken van een goulash je op enigerlei wijze zal helpen met je neushoornprobleem, maar je zult in ieder geval iets lekkers te eten hebben na afloop. Smakelijk!

6. Je verkleden als een neushoorn van het andere geslacht, een gezin stichten met de neushoorn, kinderen krijgen en uiteindelijk verhuizen omdat de woning te klein wordt. In een mum van tijd is je stek weer neushoornvrij.

7. Gebruik maken van de natuurlijke nieuwsgierigheid.
Ga met een paar bekenden in de tuin zitten en fluister opvallend stiekem. Neushoorns zijn zeer nieuwsgierige dieren en kunnen het niet laten om stiekem naar buiten te sluipen en jullie af te luisteren.

8. Tijgers naar binnen brengen.

Neushoorns hebben van nature een hekel aan tijgers omdat ze sinds een incident waar ze liever niet over praten een panische angst hebben voor strepen. Als je een tijger in je woning hebt, houd je neushoorns buiten de deur.

Dit artikel verscheen eerder bij Der Postillon


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb de mededeling dat een neushoorn in een of andere huiskamer nergens anders gelezen dan in De Speld, zelfs niet in complotmedia.

Zal wel bedacht zijn door Poetin om de Westerse wereld belachelijk te maken. De Speld trapt er als enig nieuwsorgaan met beide voeten in.