Shutterstock / Hanlie Krause & l i g h t p o e t

Shutterstock / Hanlie Krause & l i g h t p o e t

Ivf-arts probeert witte neushoorn voor uitsterven te behoeden met eigen zaad

Een ivf-arts uit Leidschendam beweert de oplossing te hebben voor de met uitsterven bedreigde noordelijke witte neushoorn: zijn eigen zaad.

“In 2018 overleed het laatste mannetje van deze soort. Toen ik dat hoorde, dacht ik bij mezelf: dit is je moment. Ik heb namelijk heel goed sperma”, zegt de arts vanuit de kliniek waar hij werkt. Hij hoefde er dan naar eigen zeggen ook niet lang over na te denken. “Ik ben naar Afrika gevlogen en heb het zaad van het laatste witte neushoorn-mannetje uit de vriezer gehaald en vervangen door mijn eigen buisjes.”

De actie van de ivf-arts heeft vooralsnog niet geleid tot de geboorte van een neushoornkalf. “Maar we hebben geen haast”, aldus de arts. “Ik heb zaad genoeg.”

Word nu Vage Kennis om betrouwbaar nieuws nog betrouwbaarderder te maken in deze tijden. Mocht dat je verder niet zoveel uitmaken, maar wil je vooral een gratis boek? Dan krijg je deze maand het jaaroverzicht ‘2023: Toch een Jaar’ erbij als je Vage Kennis wordt. Ga naar speld.nl/abonnementen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *