Pro Shots / Stefan Koops

Pro Shots / Stefan Koops

Kuyt gaat deze zomer naar de Nonnen van Vught om Haags te leren

Dirk Kuyt is vandaag gepresenteerd als de nieuwe trainer van ADO Den Haag. Bij sommige Haagse supporters riep dit vraagtekens op. Om het vertrouwen van de gehele aanhang voor zich te winnen gaat Kuyt deze zomer naar de Nonnen van Vught om goed Haags te leren spreken.

“We spreken natuurlijk allemaal wel een woordje Haags, maar ik wil het straks echt vloeiend kunnen spreken”, zegt Kuyt tijdens de persconferentie. “Nu kom ik niet verder dan ‘kankervoorzet’, ‘teringschop’ en ‘hey, stoppen hoer’. Op vakantie gaat daarom ook het welbekende Groen-Geile Boekie mee ter voorbereiding.”

Kuyt heeft vooral met de klanken moeite, zegt hij. “Woorden die eindigen op ‘âh’ vind ik lastig. En een ‘broodje ei met ui’, dat gaat denk ik weken duren om dat onder de knie te krijgen. Maar al die ziektes die kan ik al moeiteloos opdreunen, dus dat scheelt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *