Shutterstock/Christian Bertrand

Shutterstock/Christian Bertrand

14 legendarische uitspraken van Jordi Cruijff

Het is inmiddels alweer bijna dertig jaar geleden dat Jordi Cruijff zijn debuut maakte namens FC Barcelona en een mondiale voetbalheld werd. In de jaren daarna heeft hij natuurlijk ook het Nederlandse voetbal onherroepelijk getransformeerd en vernieuwd met zijn onvergetelijke acties, spelinzicht én uiteraard zijn legendarische uitspraken. Hoog tijd om nog één keer stil te staan bij zijn 14 beste quotes.

1. “De organisatie moet goed zijn, maar het gaat er vooral om hoe je kan inspireren, hoe je jonge sporters kunt leren om vooruitgang te boeken in hun carrière. Ik zeg altijd maar zo: een goed begin is het halve werk.”

2. “In de half spaces gebeurt het.”

3. “Hangen!”

4. “Het Johan Cruyff Institute is een prachtige plek om je te ontwikkelen.”

5. “In zekere zin ben ik waarschijnlijk Jordi Cruijff.”

6. “Als je de nadruk alleen maar legt op de verdedigende organisatie, word je snel teruggedrukt. Je moet dus zorgen dat je de bal hebt en binnen je mogelijkheden dominant voetbalt.”

7. “Wie de zaak sloopt, benne een aalscholver.”

8. “Ik denk het wel.”

9. “Voetbal is een emotioneel spelletje, maar je moet het koppie erbij houden.”

10. “Ik heb nog nooit een zak vol met geld een goaltje zien pikken.”

11. “Respect is een werkwoord.”

12. “Bon appetit!”

13. “Mondje dicht tegen de scheids jongens, hoe vaak moet ik dat nog zeggen?”

14. “Op de arbeidsmarkt is het belangrijk dat je weet wat je waard bent. Laat je niet met een kluitje in het riet sturen: zorg dat je van tevoren in je hoofd hebt welke arbeidsvoorwaarden je belangrijk vindt en gebruik dat bij de onderhandelingen. Een werkgever geeft werk, als werknemer mag je dat aannemen, je moet niks. Vergeet dat nooit.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *