nos

nos

VS dinsdag opgeschrikt door grootste aanslag sinds 14 mei 2022

Dinsdag schoot een 18-jarige scholier man uit de staat Texas zeker 21 mensen dood op een basisschool in Uvalde. Het was de dodelijkste aanslag in de Verenigde Staten sinds Buffalo op 14 mei 2022.

“We dachten dat bloedbaden verleden tijd waren”, zucht Mitch McConnell, de Republikeinse leider in de Senaat. “De afgelopen tien dagen waren we zo gewend geraakt aan rust en kalmte, we hielden er geen moment rekening meer mee dat anno 24 mei 2022 het extremistische geweld weer kon oplaaien. Een enorme inschattingsfout.”

Volgens McConnell is het nu zaak om de schietpartijen serieus te nemen. “Als er straks weer meerdere dagen achter elkaar geen enkele dode valt bij een schietincident, wil dat niet zeggen dat het nooit meer kan gebeuren. We moeten waakzaam zijn en onszelf goed bewapenen. Alleen dan kunnen we dit probleem de baas.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *