Shutterstock/baranq

Shutterstock/baranq

ZZP’er kampt met personeelstekort

Zelfstandig ondernemer Tjibbe van Ravenswaaij zit ziek thuis. Zijn werkgever heeft hem desondanks gevraagd om toch naar kantoor te komen, maar helaas is hij echt niet in staat om te werken. Mede hierdoor kampt zijn zelfstandige onderneming nu met een schrijnend tekort aan personeel.

Hoestend en proestend verschijnt Tjibbe voor het scherm van zijn laptop. Hij zit in zak en as nu zijn bedrijf vanwege het personeelstekort een grootschalige reorganisatie heeft aangekondigd. “Ik weet natuurlijk al langer dat ik een dagje ouder word, maar nu ik ook nog ziek ben geworden ben ik bang dat ik binnenkort vervangen zal worden door een jonger en frisser iemand.”

Gelukkig voor Tjibbe is de vijver met werkzoekenden niet heel groot. Hij hoopt dan ook dat hij snel weer beter is zodat hij nog even werkzaam kan blijven bij zijn eigen bedrijf. “Maar ik maak me toch zorgen”, waarschuwt hij. “Ik heb de vacature al online zien staan!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er is ook hoop vanuit verlichte Franse hoek. Nadat de Canadese premier Justin Trudeau de armeren al wilde subsidiëren om voor hun euthanasie te betalen, treedt nu ook Christine Lagarde, voorzitter van de Europese Centrale Bank, openlijk naar buiten, in de bres springend voor ons ras met het inspirerende voorstel de ouderen te euthanaseren ten bate van hun dankbare kinderen en kleinkinderen.

Reageer
gravatar

De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt voor Gay Pride als de belangrijkste overbrenger van de apenpokkken. Maar om niemand, mens of aap – want daar stammen we van af – te discrimineren voor seks zal iedereen ingeënt worden, een mondkapje dragen en een apenpokkenpas krijgen.

Reageer