Shutterstock / TasfotoNL / GaudiLab / Studio Speld

Shutterstock / TasfotoNL / GaudiLab / Studio Speld

Monument voor de nobele zzp’er onthuld

‘Hij voegde niets toe, maar krijgt verder ook niet zoveel’

Vandaag is in Amsterdam het monument voor de nobele zzp’er onthuld. Het in baksteen uitgevoerde muurrelief toont een man in streetwear achter een macbook pro die uit het raam staart en heeft als onderschrift ‘Hij voegde niets toe, maar kreeg dan ook geen pensioen uitgekeerd’.

“We wilden de zzp’er laten weten dat we af en toe aan hem denken”, zegt een woordvoerder van de gemeente Amsterdam. “Dat we op zich weten dat hij bestaat en dat hij verder niet te veel van ons hoeft te verwachten.”

De bij de onthulling aanwezige zzp’ers kregen een kopje koffie. “Is gratis”, zei de man die de koffie uitdeelde met een glimlach. “En je mag zo lang bij dit monument blijven als je wil – er is wifi.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik kan mensen helpen maar als ik ze uitleg hoe zullen ze dat toch niet begrijpen door hun eigenwaan die sterker en belangrijker is dan hun leven. Die eigenwaan reflecteert altijd een kleine ziel, die van de krentenkakker. Oorlog en crisis zijn een karaktertest, en zij die bij het binnenvallen van de vijand versterkt doorgaan met hun leuke dingen waarop ik tot overmaat van ramp op uitgetest word, zijn de ergste verraders tot aan het eind van de oorlog en daarna, want ze beginnen pas als het voorbij is, zo zit hun hypocriete karakter in elkaar, de meerderheid van nu; zij hebben de eerste dag al gefaald, het zijn de debielen die steeds alles reduceren tot hun minne inslag die ze snugger als norm stellen; zo zit de machtspolitiek van de stugge betweter-mierenneuker in elkaar.
De Daniëlles die zeggen dat toch niemand wat leest zijn de ergste dienaren van de duivel, het is de zelfgenoegzaamheid die altijd ten grondslag ligt aan de censuur zelf.
1 persoon is bij mij het effect van 1 miljoen, je kan dat ook gebruiken tot vernietiging van de hele wereld. Maar ik heb enkel mijn plicht gedaan en ben bevrijd van het verdere karma.
Wanneer begint de beproeving, want dat snappen de debielen niet die erop rekenen dat de dokter, politie, dominee (nu in die volgorde) ze redt. Alleen ik weet dat, want ik ben de uitvinder van de soort beproeving die ze krijgen die het beste bij hun geniepige aard past.
De enige reden dat iedereen een mondkapje draagt is omdat ik aan het woord ben, de rest moet zwijgen op straffe van de dood.
Bovendien als ik iets zeg (of schrijf) gaat het niet om wat er staat; dat is enkel documentatie waar de doven en blinden zich immers het meest zeker bij voelen. Wat er staat werkt honderdvoudig sterker door bij hen die het niet lezen. Die hebben dan immers NIET de keuze. En dat is precies waar ze worden beproefd. Vergelijk wat er staat met de lanceerknop; het is niet de gedachte zelf. De gedachte is de kern, de executie van een kosmische wet en die wordt mondiaal uitgewerkt op het mentale niveau van de mensheid, om te kunnen kiezen tussen leven en dood.

Reageer
gravatar

Je denkt enkel als je het niet zeker weet. Als je het niet weet dan kun je met enige natuurlijke logica begrijpen hoe de statistiek eruitziet als je moet kiezen tussen vertrouwen en wantrouwen. Dan kom je me altijd tegen, er zijn geen uitzonderingen. De kans dat je in de maling genomen wordt is 0,1 procent. Ik ga er niet op in als mensen hun vinger erachter willen krijgen; de extra informatie die ik ze kan geven zal enkel tot meer waanzin leiden. Toch als we kiezen voor die 0,1 procent dan hebben we te maken met een extreem egoïsme dat zich afspeelt in de meest geniepige kleine kansen. Een catastrofe is dan verzekerd.

gravatar

Vage kennissen krijgen op het jaarlijks nieuwjaarsfeestje van De Speld “vooral zout, meel en suiker in partymix maar nauwelijks party”.

Schuif voor het bewijs naar hieronder.

Zuinigheid met vlijt bouwt huizen als kamelen, toch?

Reageer