Shutterstock/michelmond

Shutterstock/michelmond

Boven de rivieren snapt niemand Zuid-Nederlandse traditie om elk jaar je huis te laten onderlopen

‘Echt een cultuurdingetje volgens mij’

De Zuid-Nederlandse traditie om elk jaar je huis te laten onderlopen kan op weinig begrip rekenen van mensen boven de rivieren. “Ik zie er de lol absoluut niet van in”, zegt Cecile (48) uit Amsterdam-Zuid. “Wat die mensen daar áán vinden…ik zal het wel nooit begrijpen.”

Cecile krijgt bijval van Harmen (39) uit Soest. “Het is echt een cultuurdingetje volgens mij. Ik heb het één keer geprobeerd, een paar jaar geleden. Maar toen wist ik eigenlijk al meteen: dit is niet voor mij. Maar ja, als zij een leuke tijd hebben, wie ben ik dan om ze dat te ontzeggen.”

“Ik heb wel vriendinnen die uit Brabant komen”, zegt Cecile. “En die gaan dan één keer per jaar hiervoor terug. Ze zien ze aankomen daar. Volgens mij horen die brabo’s meteen dat ze daar al dertig jaar niet meer wonen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *