Maxim Tupikov / Shutterstock

Maxim Tupikov / Shutterstock

7 tips voor onze Noord-Koreaanse lezers nu we weten dat het land ruim twee jaar achterloopt

In Noord-Korea heeft het coronavirus deze week een eerste dode geëist, ruim twee jaar nadat dat in Nederland gebeurde. We kunnen dus concluderen dat Noord-Korea op dit moment ruim twee jaar achterloopt op Nederland – en op de rest van de wereld. Speciaal voor onze Noord-Koreaanse lezers hebben we daarom een aantal tips om de komende twee jaar zo goed mogelijk door te komen.

1. Vier geen carnaval
Ongelofelijk maar waar: carnaval blijkt een uitgelezen mogelijkheid om het coronavirus sneller te doen verspreiden. Onze tip: sla het Noord-Koreaanse carnaval in ieder geval een jaar of twee over. Datzelfde geldt ook voor andere grote, fysieke bijeenkomsten waarbij er arm in arm gehost moet worden op feestmuziek van Snollebollekes.

2. Zoek alvast een knuffelmaatje
Om de verspreiding van het coronavirus verder tegen te gaan, moet fysiek contact beperkt worden. Zoek daarom alvast een ‘knuffelmaatje’ of ‘seksbuddy’ met wie jij de komende tijd door zal brengen. Tip: ga voorzichtig te werk en gebruik het woord ‘knuffelmaatje’ niet als je een knuffelmaatje wil vinden.

3. Maak je niet druk om toiletpapier
Begin niet met het hamsteren van toiletpapier, er zijn belangrijkere dingen die je kan hamsteren. Denk hierbij aan rijst, 96% pure chocolade, zonnebloemolie (!) en bouwmaterialen.

4. Haal genoeg wiet in huis
De mensonterende beelden staan nog altijd op ons netvlies gebrand: lange rijen mensen voor grote en kleine coffeeshops door heel Nederland. Bespaar jezelf die stress en koop nu alvast groot in.

5. Koop nu bitcoins, verkoop ze over anderhalf jaar weer
Als de gigantische cryptocrash van de afgelopen periode ons iets geleerd heeft, is het dat we twee jaar geleden cryptocurrency hadden moeten kopen om anderhalf jaar later vervolgens alles weer te verkopen. Ander goed nieuws: over twee jaar maakt het nog steeds niet uit als je niet precies weet hoe cryptocurrency werkt.

6. Dans niet met Janssen
De ervaring leert dat het geen goed idee is om een vaccin aan te prijzen met een jolige slogan. Overigens leert de ervaring dat het Janssen-vaccin ook niet per se een goed idee is.

7. Pas op voor ex-scholierenleiders die mondkapjes aanbieden
Deze tip is vanzelfsprekend: pas op voor ex-scholierenleiders die plotseling mondkapjes aanbieden. Al is het voor het groepsgevoel en de sociale cohesie wél aan te raden om alvast een gemeenschappelijke vijand te vinden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *