Shutterstock/Dutchmen Photography

Shutterstock/Dutchmen Photography

Halsema overtuigd door bedreigingen: ‘Voldoende beveiligers inderdaad niet nodig’

Aanvankelijk wilde Femke Halsema geen huldiging van Ajax in de Amsterdamse binnenstad omdat er onvoldoende beveiligers beschikbaar waren. Na een reeks heftige bedreigingen aan haar adres is de burgemeester er echter van overtuigd geraakt dat beveiliging eigenlijk niet nodig is.

“Als ik zo lees wat de harde kern van Ajax mij wil aandoen, dan kan ik maar één conclusie trekken: zo’n huldiging wordt een goedmoedig en gezellig feestje”, zegt Halsema. “Je hoort nog weleens verhalen over geweld en vandalisme door voetbalsupporters, dus was ik in eerste instantie wat voorzichtig. Maar nu ik bedolven word onder bedreigingen zie ik ook in: we kunnen gerust iets op het Museumplein organiseren zonder adequate beveiliging.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *