shutterstock/Volodymyr Baleha

shutterstock/Volodymyr Baleha

Inperking van darkstores voor flitsbezorgers druist in tegen het recht op bezorging

De eerste darkstore voor flitsbezorgers moet op last van de rechter sluiten. De locatie zou in strijd zijn met het bestemmingsplan en voor overlast zorgen. Veel ontvangers van boodschappen maken zich zorgen. Kom het recht op bezorging hier in het geding?

Tegenstanders van de sluiting menen van wel. Krista (29) bestelt af en toe cashewnoten en augurken via flitsbezorging en maakt zich grote zorgen. “Waar eindigt het? Je mag tegenwoordig ook niks meer bezorgen. Mag je straks nog wel de post rondbrengen?”

Er gaat veel geld om in de flitsbezorging omdat meerdere partijen snel de grootste willen worden. Er gaan nu geluiden op om het bestemmingsplan door één techmiljarder op te laten kopen zodat de vrijheid van bezorging gewaarborgd blijft.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Waar heeft De Speld het nou weer over? Fietsende jongelui die bezorgd zijn over flitsen? Nergens meer voor nodig.
Tegenwoordig kunnen fotocamera’s zelf flitsen zonder kwetsbare flitsers. Volgens een kleindochter bevatten ook moderne mobieltjes flitsers.
Nog iets: winkels met donkere kamers zijn door de elektronische camera’s niet meer nodig.

Reageer
gravatar

Zo Oma, u bent aardig op de hoogte van de hedendaagse middelen die het leven zoveel comfortabeler maken dan het was toen u nog jong was. Fijn dat u met uw tijd meegaat en ons op de hoogte stelt van uw opgedane kennis. Zit u ook op Insta?

gravatar

Ik blijf gewoon flitsen bezorgen, wat de rechter in Nederland ook zegt. Ik trek me niets van al die regelzucht onder de wolken aan. En mijn bezorging is een inslaand succes.

Reageer