Shutterstock/YueStock

Shutterstock/YueStock

Miljoenen diersoorten zijn aan het uitsterven, hebben we straks nog wel genoeg keuze voor het avondeten?

De zesde massa-extinctie in de geschiedenis van de aarde wordt langzaamaan een feit. Miljoenen dieren en planten worden met uitsterven bedreigd of zijn al uitgestorven door toedoen van de mens. De grote vraag blijft: zijn er straks nog wel genoeg soorten vlees om uit te kiezen voor het avondeten?

Een grote groep Nederlanders maakt zich zorgen dat soorten zoals ham en salami verdwijnen. Ze kunnen het moeilijk verkroppen dat schattige soorten zoals tartaartjes en koteletjes mogelijk uitsterven. Ook vrezen veel van deze mensen dat het verdwijnen van relatief simpele soorten als worst en gehakt hele ecosystemen kan ontwrichten.

Gelukkig voor deze grote groep Nederlanders hoeven zij zich weinig zorgen te maken om de massa-extinctie die zich voltrekt. Hun favoriete soorten worden vooralsnog niet bedreigd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Goed bezig vriend Vladimir. De oplossing van de overbevolking is aan jou goed besteed. Ik heb ergens nog een grote hoeveelheid gifgas. Kun je dat gebruiken?