wikimedia/npo/CC-Zero/shutterstock/studiospeld

wikimedia/npo/CC-Zero/shutterstock/studiospeld

Paasjournaal: ‘Vinden ze het kruis op tijd voor de kruisiging van Jezus?’

Pasen staat voor de deur en alle kinderen van Nederland zitten weer aan het Paasjournaal gekluisterd. En het is weer spannend dit jaar: de Romeinen zijn het kruis kwijtgeraakt en zonder kruis kan Goede Vrijdag niet doorgaan. En zonder terechtstelling geen wederopstanding. In het hele land beleven kinderen slapeloze nachten.

Pontius Pilatus is al dagenlang bezig om de berg Golgotha in gereedheid te brengen, maar zonder kruis gaat het hele feest niet door. Pontius Pilatus had de Wegwijsromein de opdracht gegeven om stokken te verzamelen voor het kruis, maar die heeft in plaats daarvan stokbroden verzameld voor het laatste avondmaal.

Jezus blijft als enige kalm onder de paniek. “De kinderen van Nederland hoeven zich geen zorgen te maken. Ik weet zeker dat mijn apostelen ervoor zullen zorgen dat alle tuinen op Eerste Paasdag vol met eieren liggen.”

Niet alle ouders zijn blij met de ontwikkelingen in het Paasjournaal. “Ze verzinnen elke keer wat nieuws. Vorig jaar ging het ook bijna mis toen het volk van Jeruzalem per ongeluk de verkeerde gevangene vrijliet”, vertelt Sanne Verduinen, moeder van drie. “Mijn dochter is helemaal overstuur en ze vraagt continu of we niet zelf een kruis in elkaar kunnen timmeren. Ik snap niet waarom die lui van het Paasjournaal dat allemaal verzinnen. Het paasfeest is al spannend genoeg. Wat mij betreft kunnen ze Jezus beter zo snel mogelijk aan het kruis laten sterven. Dat lijkt me het kindvriendelijkst.”

De kop boven dit artikel is ingestuurd door een Vage Kennis. Vage Kennissen maken elke maand kans op plaatsing van hun eigen stuk op De Speld. Ook kans maken? Word nu Vage Kennis en ontvang een Speld-item als welkomstcadeau.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zei het. Ik dacht zelfs dat Xander misschien christendom gebruikte als voorwendsel. Ik heb er ook weleens een commentaar gezet dat weggehaald werd. Wel blijkt dat hij niet zelf de moderator was. Kruisen waren palen. Mattheus, Marcus, Lucas en Johannes hebben nooit bestaan. Het verhaal zal zich nu verder concentreren worden op de eindtijd. Typische Hollander. Eerst haalt hij een redelijk commentaar weg. Hij kreeg een schuldgevoel en haalde alles weg. Het doorsnee atheïsme is gewoon weer een andere sekte. Het laatste woord.

https://www.xandernieuws.net/uncategorized/pasen-is-xandernieuws-nu-wel-of-geen-christelijke-site/

Reageer
gravatar

Weer een kandidaat voor de multiculturele samenleving. Wat anders? Dezelfde betweters met verharde hersenen. Alles aan de binnenkant is even hard als de buitenkant van de schedel zelf.

gravatar

Ik kreeg al snel een ban.
Zo ben ik adviseur van Putin geworden.

Als je zo’n kritiek op dit land hebt waarom vertrek je dan niet?

gravatar

Xander gelooft niet meer in de Drie-eenheid, de weliswaar verstokte begrippen van Vader, Zoon en Heilige Geest.

Een klein stukje esoterie, ook in het hindoeïsme, de drie-eenheid in omgekeerde volgorde opgesteld.

1. Shiva, vader. Wil.
2. Vishnu, zoon of zon. Liefde-wijsheid, de redder of instandhouder.
3. Brahma, heilige geest. Abraham, A brahma. Actieve intelligentie. De Joden, daarom worden ze zo slim genoemd.
Ons zonnestelsel is het tweede van drie, het eerste was de 3e straal van intelligentie.
Ons zonnestelsel is 2e straal.
De krachten van het kwaad stammen uit het vorige stelsel, ze worden genoemd de heren van de vorm.
Ze zijn even intelligent als de meesters van wijsheid, maar missen de liefde.

Er is nog een oorzaak van het kwaad, de maanevolutie die voorafging aan de aardse evolutie.
Hier werd voor het eerst de tegenpool geschapen van de mens, de bedoeling hiervan was de vrouw, maar het ging te snel en er ontstond een anti-mens.
De maan evolutie werd afgebroken door de zonnelogos en de mens moest het overdoen op de aarde.
De Vader is God, de zoon de Christus en de meesters zijn 2, en 3 is de mensheid.
De meesters staan tussen de mens en God.

De 2e straal is het zwaard des onderscheids, dat is wat nu plaatsvindt.

gravatar

Helaas wordt godslastering door Nederlandse rechters niet meer bestraft. Maar de Heere zal de lasteraars zelf laten straffen door gelovigen zoals ik. De namen en adressen van de heidenen maak ik bekend, zodra de Heere ze mij heeft getelegrafeerd.

Reageer
gravatar

Het schijnt vandaag goede vrijdag te zijn. Ik vind er persoonlijk niks goeds aan dat een man twee millennia geleden met instemming van zijn almachtige vader zich vrijwillig van zijn leven liet beroven.

Reageer
gravatar

Ik hoorde pas dat ik niet de echte vader van Jezus was, nadat drie arabieren op kamelen mij dat hadden verklapt.

Dat werd bevestigd door een vallende ster en de bewaarengel boven de zuigeling. Bovendien vermoeden een aantal schaapherders dat al door een halo rond Jezus’ hoofdje. Zo’n halo heb ik nooit gehad. Mijn vriendin Maria natuurlijk wel, want ze was onmiskenbaar zijn moeder.

Ik wilde scheiden, maar dat mocht niet van God, de vader van de man die mijn Maria had bezwangerd, de “heer” Geest.

gravatar

Beste Jozef, ik vind het heel erg dat u nauwelijks nog een rol speelde in de vele avonturen van uw stiefzoon. Maar ook dat u niet bij het overlijden van Jezus mocht zijn, terwijl u toch dertig jaar zijn opvoeding moest bekostigen.

gravatar

Als de selectie van de Jezus goed is gedaan, moet het een zoon zijn van een arme timmerman. Jezus had dan toch aan zijn papa kunnen vragen om speciaal voor hem even twee balken aan elkaar te verbinden. Uiteraard balken van betaalbaar hout waarin makkelijk is te spijkeren. Vuren bijvoorbeeld.

Reageer
gravatar

Helemaal niet nodig Frans. Jezus is vooral wereldberoemd door het doen van enorm veel wonderen, dus kan hij makkelijk snel een kruis toveren, zelfs met een kroon van doornen op zijn heilige hoofd.