Bjorn Keith / Shutterstock

Bjorn Keith / Shutterstock

Buschauffeur onzeker over zichzelf omdat mensen hem om de haverklap laten stoppen

‘Wat doe ik fout? Hebben ze geen vertrouwen in mij?’

Blij stapte buschauffeur Kees vanmorgen in de bus. Maar al snel sloeg zijn stemming om. “Ik was de straat nog niet uit en mensen wilden er ineens massaal uit.”

Kees maakte zich er in eerste instantie niet zo druk om. “Er zijn altijd mensen die vinden dat ze beter kunnen rijden, dus ik dacht: fijn dat zij dan uitstappen.” Maar ook bij de volgende straat zag Kees mensen paniekerig op de rode knop drukken. “Toen kwam het besef. Ik kon alleen maar denken: wat doe ik dan fout? Rijd ik te snel? Te langzaam? Te wild?”

Zenuwachtig zit Kees achter het stuur. “IK MOET ER HIER UIT!”, hoort hij achter zich. Is het echt zo erg om bij mij in de bus te zitten? Rijd ik zó slecht, huilt Kees zachtjes achter zijn stuur terwijl hij beteuterd de deuren open laat gaan. “Misschien moet ik maar ontslag nemen. Dit werk is duidelijk niet voor mij weggelegd.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Tja. Sommige rijden wel als idioten. De hele tijd slingeren en toch plankgas geven. Dan pak ik liever de volgende bus, zodat ik zeker weet dat ik heel en levend op mijn bestemming aan kom.

Reageer
gravatar

Kees wees verstandig en kies een ander beroep. Als men op de stopknop drukken en ze stappen daadwerkelijk uit word je dus niet gepiepelt. Dit hoort dus bij het vak buschauffeur. Ik ben zelf 38 jaar buschauffeur geweest dus weet wel waar ik over praat.

gravatar

Er zijn veel busbestuurders overspannen (gestrest – red.) door aldoor te moeten stoppen. De oplossing ligt voor de hand: Het aantal haltes flink verminderen.. Maar de meeste hedendaagse passagiers zijn te lui om een paar kilometer te moeten lopen.

Reageer