Robert Way / Shutterstock

Robert Way / Shutterstock

China heeft gevaren van virus uit Nederland schromelijk onderschat

China heeft te laks gereageerd op het virus dat eerder ook al in Nederland rondwaarde. Als gevolg hiervan moet het land strenge maatregelen invoeren zoals een lockdown voor de stad Shanghai.

“Te lang was de gedachte in China: ‘wat in Nederland gebeurt, dat gaat hier niet gebeuren’, die houding breekt ze nu op”, zegt viroloog Ab Osterhaus. “Ze hebben het virus onderschat en niet bijtijds gehandeld. Daardoor zitten ze nu met de gebakken peren.”

Met de nieuwe maatregelen hoopt China verdere verspreiding tegen te gaan. Deze waren echter niet nodig geweest als zij het virus meteen serieus hadden genomen. Osterhaus: “De Chinezen hebben toch gezien hoeveel mensen bij ons in het ziekenhuis zijn beland? Het is me eerlijk gezegd een raadsel waarom ze zo lankmoedig met die signalen zijn omgesprongen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste vriend Xi, vind je het aardig als ik voor jouw verjaardag op 15 juni als aardigheidje mijn onovertroffen leger in Xinjiang de nazistische Oeigoeren laat bestoken met gas- en fragmentatiebommen?

Reageer
gravatar

Als Xi Jinping zijn nobele vriend Vladimir Poetin een plezier wil doen, nodigt hij Vladimir uit om Shanghai drastisch te bevrijden van de nazistische Nederlandse corona. Xi hoeft zich daarna niet meer ongerust te maken over Shanghai.

Reageer