Shhutterstock/Africa Studio

Het lukt Barry al jaren niet om zijn 3D-puzzel van de Sagrada Familia af te maken

Misschien moet iemand anders het maar doen

Al jarenlang staat er een bijna 1,5 meter hoge Sagrada Familia op de zolder van Barry. De 32-jarige Nijmegenaar heeft de 3D-puzzel voor een groot deel af, maar de finishing touch komt er maar niet van. Hij hoopt inmiddels vurig dat iemand anders de bouwklus van hem over wil nemen. “Het zou zonde zijn als het niet afkomt.”

“Mooi he?” vraagt Barry, terwijl hij het gevaarte laat zien. “Ik kreeg ‘m in 2016 voor Sinterklaas, of ja, van m’n zus, die had mijn lootje getrokken. Ik ben die winter vol enthousiasme gaan bouwen aan het hoofdschip en toen ik die bijna af heb ben ik aan het dwarsschip begonnen, maar sinds 2018 is de klad er een beetje ingekomen.”

Hij somt op hoe de volgende jaren verliepen: “In 2018 kreeg ik een vriendin. We waren twee volstrekte tegenpolen, dus je begrijpt, dat was hard werken. Van de Sagrada afbouwen kwam het op dat moment niet meer, ook omdat zij bar weinig met 3D-puzzels op had, ze was meer het wandeltype. In 2020 liep de relatie stuk, op iets anders trouwens hoor, ze stal geld van de gemeenschappelijke rekening. Ik was klaar om weer verder te bouwen, maar toen kwam corona en heb ik eigenlijk alleen nog maar op de bank gezeten en alle Netflix-series gekeken die er te kijken waren. Ik ben net begonnen aan Suits, best leuk, maar blijven de karakters zo eendimensionaal?”

Barry schat in dat de puzzel ‘voor ongeveer 80 procent’ af is. “Ja, die laatste 20 procent he… ik heb de originele puzzelstukjes niet meer, dus alles wat er je er nu nog tegenaan bouwt krijgt sowieso een heel andere look and feel. Ik dacht zelf aan iets met papier maché. Maar eerlijk gezegd, ik zie er enorm tegenop. Dus als iemand anders ‘m af kan maken, heel graag. Dan kan ik verder met mijn 3D-puzzel van het Goffertstadion.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Speld is een blad geworden voor oudere kinderlijke kinderen, zo tussen de twintig en dertig jaar oud. Gelukkig ben ik geen vage kennis anders had ik nog voor betaald ook.

gravatar

U kunt uzelf gelukkig prijzen, Paulus kabouter Steeds:

vrijwel niemand behalve uzelf interesseert zich voor uw zelfdialogen..
U verkeer derhalve met uzelf in uitstekend gezelschap!