www.hollandfoto.net / Shutterstock

www.hollandfoto.net / Shutterstock

Vleestaksvervanger: eindelijk een alternatief voor mensen die geen vleestaks willen

Goed nieuws voor mensen die tegen de vleestaks zijn. Er komt een alternatief dat bijna niet van de echte vleestaks is te onderscheiden. Zo kunnen mensen alsnog genieten van de voordelen van een vleestaks, zonder echt een vleestaks te hoeven steunen.

“Ik ben heel blij”, zegt CDA’er Derk Boswijk. “Ik vind het belachelijk om vlees duurder te maken, maar ik wil wel dat de boer eerlijk betaald wordt en vind dat we uiteindelijk minder vlees moeten eten. Met deze alternatieve, plantaardige vleestaks kan ik toch genieten van een vleestaks, zonder dat ik steun voor een vleestaks hoef uit te spreken.”

De vleestaksvervanger is bijna niet te onderscheiden van de normale vleestaks. “Het is bizar hoe goed ze een vleestaks na kunnen maken tegenwoordig. Ik merk het verschil echt niet”, aldus consument Lara Verweij. “Een vleestaks is goed, maar het zorgt voor heel veel leed onder partijen die banden hebben met de vleeslobby. Geweldig dat de vleestaksvervanger dat kan wegnemen.”

In de toekomst is de droom dat er via stamcel-modificatie een vleestaks gekweekt kan worden die exact hetzelfde is als de huidige vleestaks. “Dan is er echt geen verschil meer met de vleestaks waar ik nu tegen ben. De wet is alleen op dit moment ontoereikend om vleestaks te mogen kweken en op de markt te brengen.”

Critici van het plan vinden niet dat je ‘vleestaks’ hetzelfde mag schrijven als ‘vleestaks’.
Dat zou volgens hen teveel de suggestie wekken dat het hier om een vleestaks zou gaan, terwijl er geen echte vleestaks in zit. Mogelijk heet het straks dan ook ‘vleestax’, ‘vleestacks’ of ‘vleeschtaks’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Geachte President, op ‘een’ april grap wordt in de Lage Landen anders gereageerd dan op ‘een 1 april grap’. Ik begrijp dat u ook andere dingen aan uw hoofd heeft, maar gelieve dit eerst te duiden vooraleer u overgaat tot uw dagelijkse oorlogsplichtplegingen.