NOS

NOS

Gündogan eist hertelling: ‘Maar 1 stem verschil’

Nilüfer Gündogan eist een hertelling na de stemming in de Volt-fractie van dinsdag. Het Tweede Kamerlid merkt op dat het besluit om haar uit de fractie te zetten slechts met één stem verschil genomen is.

“Het verschil is echt heel klein. In het belang van het democratisch proces is het noodzakelijk dat er geen enkele twijfel kan bestaan over de uitslag”, stelt Gündogan. “Tellen is mensenwerk, dus er kunnen fouten worden gemaakt.”

Volt-fractievoorzitter Laurens Dassen zegt een hertelling ‘best’ te vinden: “Ik weet het ook allemaal niet meer, doe maar wat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Rudolf, hertelling is op zich een goede suggestie die jij hebt gegeven aan Gündogan. Echter, er waren maar twee geldige stemmen. De uitslag kan niet “maar één stem verschil” zijn. Zelfs niet na zorgvuldige telling door de onpartijdige Vera Bergkamp.

Reageer