shutterstock/SpeedKingz

shutterstock/SpeedKingz

Man die voor meer sociale huurwoningen in Amsterdam wil stemmen woont helaas bij ouders in Sliedrecht

De 28-jarige Boaz wil graag voor meer sociale huurwoningen in Amsterdam stemmen. Helaas kon hij het afgelopen jaar geen woonplek meer vinden, en woont hij nu weer bij zijn ouders in Sliedrecht.

“In Amsterdam had ik denk ik GroenLinks of PvdA gestemd, in ieder geval een partij die ook veel sociale huur wil bouwen en voldoende studentenhuisvesting wil garanderen”, vertelt Boaz. “Ik heb hier in Sliedrecht nog niet echt een partij gevonden die betaalbare woonruimtes in Amsterdam ook hoog op de agenda heeft staan. Het lijkt hier in de politiek niet echt een ding te zijn.”

Zonde, denkt Boaz, want al zijn vrienden van de middelbare school zijn na hun studie ook noodgedwongen weer bij hun ouders in Sliedrecht beland. “Er zou hier echt veel draagvlak zijn voor meer betaalbare huurwoningen in grote steden. Bij zowel jongeren als hun ouders leeft het wel degelijk.”

Boaz weet nog niet waar hij wel op gaat stemmen. “Ik moet me nog een beetje verdiepen in de lokale partijen hier, maar belangrijke thema’s vind ik: goed openbaar vervoer naar Amsterdam, glasvezelinternet in de buurt om als eerste te kunnen reageren op een vrijkomende woning in Amsterdam, dat soort dingen. Dat zijn de dingen die mij als Sliedrechter veel bezig houden.”

Ondanks zijn huidige ongelukkige situatie, heeft Boaz ook hoop voor de toekomst. “Het aantal mensen dat na de studie in Amsterdam weer in Sliedrecht moet gaan wonen zal de komende jaren alleen maar blijven groeien. Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen zal een standpunt als ‘meer betaalbare woningen in Amsterdam’ hier dus ongetwijfeld op de verkiezingsposters staan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *