NOS.nl

NOS.nl

Turkse politie deelt tijdens Internationale Vrouwendag gratis pepperspray uit aan vrouwen op Taksimplein

Tijdens een demonstratie tegen geweld tegen vrouwen heeft de Turkse politie de vrouwen in Istanbul voorzien van genoeg pepperspray voor de komende jaren. “Het werd gewoon gratis en voor niets uitgedeeld, echt te gek.”

“Ik stond met traangas in m’n ogen ernaar te kijken”, vertelt een omwonende. “Wat een support. Het bevestigt ook hoe goed het is dat we deze mars lopen, anders hadden we al die pepperspray nooit gekregen.”

Het bleef nog lang gemoedelijk in Istanboel, waar duizenden vrouwen die protesteerden tegen geweld tegen vrouwen met een voldaan gevoel naar huis werden begeleid door de autoriteiten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *