Antonio Guillem / Shutterstock

Antonio Guillem / Shutterstock

Nationale vrouwen boos omdat zij geen dag hebben: ‘Eigen vrouwen eerst’

Vandaag is het Internationale Vrouwendag 2022. Op deze dag worden er wereldwijd vrouwen van elke afkomst mogelijk in het zonnetje gezet. Toch zijn er een aantal vrouwen die zich hebben uitgesproken boos dat er nog geen dag aan hen gewijd is: ‘Waarom een dag voor vrouwen die niet van hier zijn?’

Sascha uit Rotterdam laat zich uit op Twitter over de Internationale Vrouwendag: “Ik vind het werkelijk belachelijk. Ik zag een vriend voorbijkomen die een column deelde over een Amerikaanse wetenschapster die bijdrage heeft geleverd aan een of ander kwantumfysicaprobleem. In Nederland hebben we ook genoeg vrouwelijke wetenschappers die elke dag zich hard maken, maar om die een beetje lof te geven is teveel gevraagd blijkbaar.”

Feline uit Edam laat zich ook uit: “De nationale vrouw die dagelijks werkt, een lekkere stamppot op tafel zet en voor de kinderen zorgt verdient het om geëerd te worden met zo’n dag. Het gaat om ons, het vrouwelijke volk. Wij willen geen Nationale Vrouwendag, wij verdienen het. ”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *