Shutterstock/Asatur Yesayants

Shutterstock/Asatur Yesayants

Oudere dictators vaak eenzaam tijdens corona

Oudere dictators hebben het meeste last van eenzaamheid tijdens corona. Dat blijkt uit onderzoek van Amnesty International. Nadat ze vijanden hebben vergiftigd of op andere wijze geëlimineerd voelen ze zich steeds meer geïsoleerd door hun sociale omgeving. De gevolgen voor de wereld kunnen afschuwelijk zijn.

Geopolitieke zorgmedewerker Matilda Koolmeester zegt dat voor veel oudere dictators digitaal contact of oorlog voeren via sociale media juist lastig is. Ze verschalken zich liever achter enorm lange tafels. Kleinkinderen voorlezen via FaceTime is er niet bij. Je treft ze vaak aan in de archieven waar ze zoeken naar inspiratie op oude landkaarten voor heerschappij van oud territorium.

Koolmeester: “Natuurlijk komen ministers geregeld langs voor een praatje, maar vaak knikken ze alleen maar ja en mis je het echte contact. Dictators hebben niet het gevoel dat ze echt hun ei kwijt kunnen. Het blijft vaak bij orders uitdelen en mensen denigrerend op hun plaats zetten. Langzaam raken ze zo het zicht op de realiteit kwijt en dat is levensgevaarlijk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

S­t­a­r­t w­o­r­k­i­n­g f­r­o­m h­o­m­e! G­r­e­a­t w­o­r­k f­o­r-E­v­er, ­S­t­a­y a­t H­o­m­e M­o­m­s O­R a­n­y­o­n­e n­e­e­d­s­ a­n e­x­t­r­a i­n­c­o­m­e. G­e­t s­t­a­r­t­e­d. Y­o­u o­n­l­y n­e­e­d­ a computer a­n­d a reliable c­o­m­p­u­t­e­r c­o­n­n­e­c­t­i­o­n­ s­o d­o­n’t g­e­t l­a­t­e t­r­y…

Read all about it here… rb.gy/u603ti

Reageer
gravatar

S­t­a­r­t w­o­r­k­i­n­g f­r­o­m h­o­m­e! G­r­e­a­t w­o­r­k f­o­r-E­v­er, ­S­t­a­y a­t H­o­m­e M­o­m­s O­R a­n­y­o­n­e n­e­e­d­s­ a­n e­x­t­r­a i­n­c­o­m­e. G­e­t s­t­a­r­t­e­d. Y­o­u o­n­l­y n­e­e­d­ a computer a­n­d a reliable c­o­m­p­u­t­e­r c­o­n­n­e­c­t­i­o­n­ s­o d­o­n’t g­e­t l­a­t­e t­r­y…

Read all about it here…

Reageer
gravatar

Die extreem lange tafels komt omdat het inschattingsvermogen achteruit gaat bij het vorderen der jaren. Dat manifesteert zich op allerlei gebied

Reageer