Shutterstock/Alexandros Michailidis

Shutterstock/Alexandros Michailidis

Europese regeringsleiders willen Rusland nog niet uit SWIFT weren: ‘nog even wachten op genocide’

‘Niet al ons kruit nu al verschieten’

‘Niet al ons kruit nu al verschieten’

Het is de Europese Unie nog liet gelukt om overeenstemming te bereiken over het uitsluiten van Rusland uit het internationale betalingssysteem SWIFT te stoten. Verschillende regeringsleiders willen nog even wachten totdat Rusland begint met een genocide voor ze tot zo’n drastische maatregel overgaan.

“Natuurlijk is het bestoken van burgerdoelen in een vreedzaam land een reden om sancties op te leggen, maar we moeten oppassen dat we niet al ons kruit in één keer verschieten”, legt de Duitse bondskanselier Olaf Scholz uit. “Het wordt waarschijnlijk nog veel erger, dus als we Rusland uit SWIFT stoten hebben we niets meer achter de hand voor als Rusland straks alle Oekraïners begint af te voeren naar concentratiekampen.”

Volgens de Hongaarse premier Orbán zijn er in de tussentijd nog genoeg andere sancties om te ondernemen. “Zo zouden we er bijvoorbeeld over kunnen nadenken de lopende contracten met Gazprom helemaal uit te zitten en dan in 2024 te overwegen om over te stappen naar een andere leverancier.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben een paar dagen afwezig geweest ivm een poging dronken Maitreya aan de dwangbuis te krijgen. En ik heb kennelijk veel gemist.

Wat is er aan de had in ‘t Oekraiene en wat heeft Rusland daarmee te maken???

Reageer
gravatar

We moeten ons niet gek laten maken. Poetin wil gewoon de aandacht afleiden van het klimaatprobleem en van de acceptatie van de LBTIQ+ gemeenschap in Rusland. Aan ons de taak om scherp te blijven letten op deze prioriteiten. En op de lunchkaart natuurlijk, want dat is ook een prioriteit en ik heb honger.

Reageer