Shutterstock/WorldPhotosadanijs

Shutterstock/WorldPhotosadanijs

Belastingdienst wil niet dat medewerkers onterecht bestempeld worden voor iets wat ze niet hebben gedaan

De Belastingdienst vind het niet kunnen dat Boos voor de uitzending over het toeslagenschandaal op zoek is naar informatie over medewerkers die hieraan hebben meegewerkt. De vakbond NCF heeft daarom aangifte gedaan: “Mensen beschuldigen van iets wat ze niet hebben gedaan kan grote gevolgen hebben voor hun leven, dat kan gewoon niet.”

“Als je over medewerkers die zich niet aan de regels hebben gehouden gaat zeggen dat het medewerkers zijn die zich niet aan de regels hebben gehouden, dan kan dat best wel wat gevolgen voor hen hebben. Zo kan men denken dat deze mensen het niet altijd zo nauw nemen met de regels”, zegt een woordvoerder van de NCF. “Dat is niet leuk.”

Veel mensen begrijpen de zorgen van de medewerkers wel. Zo ook Zulema Soebrati (36): “Ik heb jarenlang onterecht als fraudeur bij de Belastingdienst bekend gestaan. Ik weet hoe erg het is als er iets negatiefs aan je naam kleeft, dus ik begrijp deze mensen heel goed. Heel sneu. Ik hoop dat ze er geen last van zullen ondervinden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *