Pro Shots / Koen Laureij

Affaire-Gündogan: zijn we als samenleving te tolerant voor mensen die niet nader omschreven dingen doen?

De beschuldigingen tegen Nilüfer Gündogan slaan in als een bom. Het Volt-Kamerlid is door de fractie geschorst wegens meldingen. Het is niet voor het eerst dat iemand beschuldigd wordt van gedragingen. Is de Nederlandse samenleving te tolerant voor mensen die niet nader omschreven dingen doen?

“Wat zich bij Volt afspeelt is geen incident”, zegt organisatiedeskundige Flemmo te Gader. “Gedragingen als die van Gündogan zijn echt een samenlevingsbreed probleem. Zeker als het gaat om mensen die zich in een bepaalde positie bevinden. Het is niet makkelijk om geloofwaardige signalen van gedrag op te merken als je daar geen uitspraken over kunt doen. Wie een patroon probeert aan te kaarten wordt intern onderzocht, mensen die dit soort gedrag vertonen gaan zich onkwetsbaar voelen, en voor je het weet zit je in een vicieuze cirkel van werksfeer.”

Te Gader hoopt de schokkende verhalen uit de Volt-fractie leiden tot een bewustwordingsproces. “Ik denk dat er heel veel organisaties zijn waar aanwijzingen niet altijd worden opgepikt. Hopelijk kan de affaire-Gündogan ervoor zorgen dat mensen die te maken hebben met niet nader omschreven gedrag zich makkelijker uit durven te spreken. De beerput mag wat mij betreft open.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ik zou haar ook niet graag te dichtbij willen hebben. Ik zie liever Sylvana lekker dichtbij. Maar dan wel met mond dicht natuurlijk!

Eigenlijk moet Volt Emile Roemer weer de politiek inlokken!

Reageer
gravatar

Democratie op z’n Nederlands. Met twee woorden spreken.

Ons-kent-ons. Market Plaza. (Ethos of Etos?)

Ze hebben de bomen allemaal zo geplant in een streepje stoep dat zodra ze wat groeien ze weer weg moeten.
Het is daar nog killer dan daarvoor.
Nadat de bouw op Bru is begonnen met Albert Heijn net voor het begin van corona, zoals hier uitgebreid omschreven, is nu Hugo de Jonge uit Bru Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening geworden.
‘BRU 21.’

Via de mediacursus van Bru praat iedereen in Den Haag hetzelfde.

https://www.mediavrouw.nl/

Reageer
gravatar

Na een halve eeuw of meer zijn ze begonnen dat hele dorp te verbouwen.
Eerst kocht Albert Heijn het tegenoverliggende C1000 op, om het af te breken voor een parkeerterrein. Daarna werd een vroegere school, nu bibliotheek in een leuk gebouw daarnaast ook afgebroken.
De eigenaar van C1000 werd bedrijfsleider van een nieuwe Jumbo op Nieuwerkerk, naast eenzelfde Aldi (eveneens veel groter dan Albert Heijn). Hij is buurman van Albert Heijn en de ondernemersvereniging aan de andere kant op Bru. Daartegenover een visser en restaurant Storm. Daarna moest de grootste Albert Heijn van Nederland in Zierikzee komen.
Baas boven baas.

gravatar

In november 2019 vlak nadat ik aan de kassa weer eens onbeschoft werd behandeld kwam ik ineens aan de zonnige zijkant op het zuiden, waar nog leuke bankjes stonden, Shawna tegen die parmantig uit een zijdeur stapte. Ze werkte daar net. Ze zei even kijken, sorry. Ik zei geeft niet. We kwamen in gesprek. Ze was er al snel weer weg. Ik stuurde haar deze video hier vlakbij opgenomen.

De Zeeuwsche roots van Jim en Van Morris(on)se, Jiskefet

https://www.youtube.com/watch?v=IGBsT4fF9rs

Aan S, vanochtend

Zodra je uit die deur kwam zijn ze begonnen de hele muur dicht te metselen en pikzwart te schilderen.
Als dit soort dingen je dagelijks overkomen weet waar je mee te maken hebt.

gravatar

Omdat ik daar weleens zat en daarna ook het personeel, hebben ze de bankjes weggehaald en de ingang vijftig meter verder gemaakt om ‘ongeregeldheden’ daar tegen te gaan.
En dan hebben ze het over de zwarte kousen.

gravatar

Ze zijn daar nogal bang voor besmetting.
Eerst kon je daar met een gratis kopje koffie van Albert Heijn even naartoe lopen.

gravatar

Mijn god, Maitreya s ontwaakt uit zijn winteslaap (of was het covid?) Vreemd genoeg hoor ik weer niets over de consumptie van HOY worsten en daar gaat het ten slotte allemaal om. Zou zijn dagelijkse consumptie van die worsten toch leiden tot hersenverweking? Het lijkt er op, maar toegegeven, het is geen bewijs.

gravatar

Ik was weer even wat aan het kopen. Ik liet een man voorgaan aan het kraam die gelijk met mij aankwam. Een vrouw na mij ging ook maar voor, want dan denken ze dat je ‘er niet zo goed bijkan’.
De verkoper excuseerde zich. Ik zei dat doen ze altijd op Bru.
In de winkel is het erger want als de caissière uit Bru komt halen ze de politie erbij.
Voor jou.
(Democratie op z’n Nederlands.)

Reageer
gravatar

Dat zo’n stom tafelkledenwijf voordringt is een, laat ze, maar dan de enorme, narcistische uitsloverij van haar excuses waarmee ze dubbelop over mijn rug de knappe verkoper versiert die ook altijd een grapje maakt, en steeds meer, waar iedereen aan meedoet is een stijlloze (zelf)vernedering waar je uit beleefdheid nog verplicht wordt aan mee te doen ook.
Nederlanders moeten eens wat stijl ontwikkelen, want ook in hun humor neigen ze naar kanker.
Het zijn volkomen fascisten van de ergste soort. Veel mensen hebben trekjes waar ze niet vanaf komen net zozeer als leugens op den duur als waarheid gaan gelden.

gravatar

Ze zouden je laten verhongeren vanwege hun ons-kent-ons aan de kassa als je geen andere optie hebt omdat ze ervan uitgaan dat ook voeding hoort bij het schier oneindig scala dagelijkse luxe artikelen waarmee ze in een voortdurende steeds verdergaande keuze zitten te dubben in hun dilemma om belangrijker te zijn dan ze zijn. Wel heb ik er sinds dit soort dingen hier gebeurde voor gezorgd dat dit recht van de klant voorop staat en in de grondwet van veel landen verankerd is wat betreft voeding. Maar Nederland hoort niet bij die groep. Ze horen bij de club die economische sancties kunnen uitschrijven en massa’s mensen laten verhongeren om met hun boodschappentas geiler over te komen. Blijkbaar zien ze zich als te ver gevorderd, het hangt af van dezelfde illusie als vrije beweging van goederen en personen, en de twee die door elkaar gehaald worden. Mensen zijn hier nu al karmisch mee belast, omdat ze geen onderscheid willen maken tussen brood en duizend verschillende parfums.