Shutterstock / Vladyslav Lehir

Shutterstock / Vladyslav Lehir

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit: panty het langst mooi als je ‘m nooit uit verpakking haalt

Een recente studie van de Universiteit van Utrecht wijst uit dat panty’s het langst mooi blijven als je ze niet uit de verpakking haalt. “0,0 procent kans op ladders en gaten.”

Hoe dat kan? Daar zijn meerdere verklaringen voor. “Het zou kunnen liggen aan de manier waarop de panty in de verpakking is gelegd”, zegt wetenschapper Van Baaren. “In de eigen kledingkast wordt de panty toch vaak weggefrot of opgevouwen.”

Zijn assistent Kluijtmans is van mening dat het kartonnen doosje om de nieuwe panty een soort beschermingslaag zou hebben, waardoor ladders geen kans krijgen. “Maar het kan natuurlijk ook gewoon liggen aan de temperatuur van de winkel waar je de panty’s koopt. Die is toch net anders dan thuis. Dat kan zomaar het verschil maken in kwetsbaarheid.”

Hoe dan ook: Van Baaren en Kluijtmans adviseren om panty’s niet uit de verpakking te halen als je ze mooi wilt houden. “Zou zonde zijn als je op een feestje bent en er ineens een flinke ladder op je been verschijnt. Terwijl dat helemaal niet nodig is als je 'm gewoon in de verpakking laat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *