YouTube / Erasmus MC

YouTube / Erasmus MC

Politieke bemoeienis met OMT-adviezen bleef beperkt tot significante aanpassingen

De politieke bemoeienis met OMT-adviezen bleef beperkt tot significante aanpassingen in die adviezen. Dat blijkt uit onderzoek van Nieuwsuur. “Natuurlijk kan je stellen dat het niet goed is en dat het OMT onafhankelijk zou moeten zijn, maar we hebben enkel grote dingen in die adviezen veranderd”, zegt minister Kuipers als eerste reactie op het onderzoek.

Er waren eerder al vermoedens van politieke inmenging, maar het kabinet heeft altijd beweerd dat zij het OMT niet sturen. Die bewering blijft onveranderd, ook nu het tegendeel is bewezen. “Het OMT is altijd volstrekt onafhankelijk geweest en zal dat altijd blijven, alleen zijn ze soms binnen die onafhankelijkheid van ons afhankelijk geweest om bepaalde onafhankelijke wijzigingen te maken.”

Kuipers zegt dat het goed is dat deze onthullingen er zijn, omdat er ook uit blijkt dat het OMT eigenlijk altijd al vond wat het ministerie vond dat het moest vinden. “Als het OMT aanbevelingen uit het ministerie overneemt zijn ze het er eigenlijk mee eens,” legt Kuipers uit. “Stilzwijgend, is daar de officiële term voor. ‘Het OMT was het er eigenlijk mee eens dat mensen in de ouderenzorg geen mondkapjes moesten dragen’, zo moet je dat een beetje zien.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Eindelijk! Er is een geweldige manier om vanuit uw huis online te werken met uw computer en tegelijkertijd geld te verdienen… Alleen basiskennis van internet en een snelle internetverbinding… Verdien maar liefst $ 30000 per week… http:/ /www.pays11.com

Reageer
gravatar

Ik zou het geen beïnvloeden willen noemen, want die tekst is zwartgelakt, maar laten we het erop houden dat zo nu en dan een geitenpaadje moet worden bewandeld om tot gewenst advies te komen.

Reageer
gravatar

Bas en Jan weten net zo goed als wij, dat het Kabinet en het OMT alsmede de Volkskrant-redactie vijf keer per dag De Speld raadplegen om hun kennis over de coronapandemie te verdiepen, ja zelfs over alle pandemieën die nog gaan volgen.

Reageer
gravatar

Jullie overdrijven wel enorm. Zelfs vage kennissen weten wel beter. Ik vermoed dat het geen vijf keer, maar hooguit drie keer per dag zal zijn voor de Volkskrant-redactie.