Shutterstock / Ralph Rozema

Shutterstock / Ralph Rozema

Hoort de topman van Thuisbezorgd wel thuis in het OMT?

De discussie over de samenstelling van het OMT is al zo oud als de pandemie, maar de afgelopen dagen wordt die heftiger gevoerd dan ooit. De vraag die steeds terugkomt: hoort de topman van Thuisbezorgd eigenlijk wel thuis in het OMT?

Veldepidemioloog Amrish Baidjoe is duidelijk. “Die man moet daar weg, simpel. Lees het laatste OMT-advies er maar op na: overal zitten zijn vingerafdrukken op. Alles moest ’s avonds al dicht, en nu sluiten ook nog eens alle restaurants voor een paar weken. Het komt hem wel héél goed uit hè allemaal? En blijkbaar durft ook niemand tegen hem in te gaan.”

Volkskrant-columnist Kustaw Bessems geeft Baidjoe gelijk. “De afgelopen twee jaar zijn de restaurants vaker dicht geweest dan open. En dat is echt niet omdat de virologen dat zo leuk vinden. Dat is gewoon omdat Jaap van Dissel doodsbang is voor Jitse Groen van Thuisbezorgd.”

“Het is toch eigenlijk heel gek als je erover nadenkt”, zegt Ineke van Tiel uit Zetten. “Er zitten allerlei experts bij die club: epidemiologen, virologen, noem maar op. Plus ene Jitse Groen, CEO van Thuisbezorgd. Ik vind dat gek. Wat weet zo’n man nou van virussen? Dan zou ik een scenarioschrijver of een filosoof bijna nog logischer vinden.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Thuis bezorgd.

Het is inderdaad aandoenlijk hoe Nederland gevormd is door een soort christelijke moraal van zelfopoffering (ik kan er niks anders van maken) maar dan zonder God doelloos toegepast op de millimeter.

Reageer
gravatar

“christelijke moraal van zelfopoffering”
Wellicht is dat nog het geval in de Bijbelgordel (Biblebelt – red.), maar in de rest van Nederland is de verzuiling allang voorbij en lopen kerken leeg.

gravatar

En beste dronken Maitreya; hoeveel kilo hondevlees heb je vandaag laten thuisbezorgen?

Mag je eerlijk zeggen hoor. Geen enkele overheidsinstantie of dierenrechtenorganisatie leest hier mee. Ze zijn te druk met het feestboek.