Bert Brandsma / YouTube

Bert Brandsma / YouTube

Nederlanders willen weten wat langetermijnvisie op de korte termijn voor hen betekent

'Waarom is het kabinet niet duidelijk over kortetermijngevolgen?'

Ernst Kuipers heeft nadrukkelijk aangegeven dat Nederland voortaan meer zal sturen op het zo veel mogelijk openhouden van de samenleving. De langetermijnvisie stoten veel Nederlanders tegen de borst, zij willen graag weten wat die plannen op korte termijn voor hen gaat betekenen.

“Het is gewoon hartstikke onduidelijk”, klaagt Robèrt Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland. “Ondernemers willen nú weten waar ze aan toe zijn. Nú! Prima dat ze met ons meedenken op de lange termijn hoor, en leuk dat we over een paar maanden nog steeds open mogen, maar waarom is het kabinet niet duidelijk over de kortetermijngevolgen van deze visie? Ondernemers snakken naar een visie die hen vertelt wat ze morgen, of liever, vandaag nog wel en niet mogen. Het perspectief van de dag van morgen ontbreekt gewoon volledig.”

Ook in de Kamer wordt de roep om een kortetermijnvisie steeds luider. Komende dinsdag zal minister Ernst Kuipers toelichting geven op de plannen. Willemsen is alvast sceptisch: “Ik weet nu al dat het niet genoeg zal zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Langetermijndenken moet inderdaad op de lange baan worden geschoven, niet alleen omdat je er op de korte termijn niets aan hebt, maar omdat zo’n visie op termijn altijd weer achterhaald blijkt te zijn. Neem de opwarming van de aarde. Wie zegt mij dat er over 30 jaar geen storingsgevoelige interstellaire mega-ijsblokjesmachine een crashlanding op aarde maakt waardoor het klimaat opeens weer kouder wordt? Zi zijn er wel meer volkomen voor de hand liggende scenario’s voor de lange termijn te bedenken, hetgeen de lange termijn behoorlijk in diskrediet brengt.
Ober, nog ééntje dan…

Reageer
gravatar

Ik wil wedden dat je vooral zin hebt in het verzenden van dickpics. Naar mij hoef je er geen te sturen. Ik weet al dat jij een grote lul bent.

gravatar

Robèrt Willemsen hoeft niet bang te zijn. Voor politici duurt een langetermijnvisie nooit langer dan enkele maanden* voor de volgende verkiezingen.

* in die maanden zijn ze druk doende met profilering van zichzelf en een beetje ook voor hun partij.

Reageer