NOS

NOS

Kabinet: ‘Clubs maar tot 01.00 uur open zodat je eindelijk eens die zielige dj’s ziet die altijd moeten openen’

De clubs gaan nu tot 01.00 uur open, niet alleen omdat de ziekenhuisbezetting daalt, maar ook om dj’s die altijd moeten openen eens kans te geven een keer te draaien voor een publiek dat groter is dan 10 mensen die net zijn komen binnendruppelen. Dat stelt het kabinet zojuist tijdens de coronapersconferentie.

“We gunnen het dj’s die altijd moeten openen van harte een keertje een lekkere set te kunnen draaien”, zegt minister Kuipers. “Tuurlijk leuk dat de clubs weer open kunnen, maar dan zal je zien dat deze groep vergeten wordt. Dat is op deze manier opgelost. En dan kan de volgende keer de sluitingstijd weer verruimd worden tot het ‘oude normaal’.”

DJ Jordi ziet het als de ‘kans van z’n leven’. “Ik ben zo krankzinnig blij met de sluitingstijd van 01.00, heb echt zin om voor in het eerst in mijn leven te draaien voor een volle zaal”, zegt de 24-jarige diskjockey uit Alkmaar. “Kan niet wachten!”

Ook DJ Jeroen vindt het ‘supersick’ dat hij zijn plaatjes mag draaien voor groter publiek. “Man, ik ga fucking diep deze keer, niet alleen maar crowdpleasers om iedereen te hypen. Wacht, mijn boeker stuurt een bericht! O, ik ben naar 17 uur ’s middags verplaatst. Nou ja, ook leuk”, zegt Jeroen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *