L1

L1

Oud-volleyballer Guido Görtzen genoemd als minister, door ons

Oud-volleyballer Guido Görtzen wordt genoemd als minister. Door ons weliswaar, maar toch, hij wordt genoemd.

“Hmm, en Guido Görtzen?” mompelt redacteur Jos als we door alle opties heen aan het gaan zijn. “Je weet wel, de oud-volleyballer. Goud in Atlanta, onderdeel van het Dream Team onder leiding van Joop Alberda.” Redacteur Matthijs loopt naar het whiteboard en schrijft de naam ‘Guido Görtzen’ op. We kijken allemaal gespannen voor ons uit en denken.

“Maar welk ministerie moet hij dan gaan leiden?” verbreekt redacteur Stephan na een tijdje de stilte. Al snel zijn we het erover eens dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat iets zou zijn, al is Aïda voorstander van het ministerie van Binnenlandse Zaken. “We moeten trouwens wel kiezen tussen Bas van de Goor en Guido Görtzen”, merkt stagiair Hanna scherp op. “Het was destijds absoluut geen vriendenteam.” Met lichte tegenzin wist Matthijs de naam van Bas van de Goor van het whiteboard. Gastredacteur Margriet van der Linden loopt boos de deur uit. 

“Margriet van der Linden? Dit is een raar stuk”, merkt nestor Roelof op. “Klopt”, geeft redacteur Jop ruimhartig toe. “En ik kan alvast verklappen: het wordt alleen nog maar raarder.”

Dan komt Margriet van der Linden met een bivakmuts het kantoor terug ingestormd. “Iedereen handen op jullie hoofd!”, schreeuwt ze. We doen maar wat ze zegt, want ze heeft een pistool in haar hand. “We zien heus wel dat jij het bent Margriet”, zegt Jos dapper terug, maar dat komt hem op een stevige trap tegen z’n ribben te staan. “Au”, kermt Jos.

“Jullie zetten nu de naam van Bas van de Goor weer terug op het whiteboard”, eist Margriet. “De man heeft diabetes!” Stephan werpt tegen dat dat geen goede reden is om iemand minister te maken. “Niks mee te maken”, zegt Margriet. “Bas van de Goor gaat nu terug op het bord, of ik schiet Jos dood.” Bevend doet Matthijs wat Margriet vraagt. “Mag Guido Görtzen wel ook blijven staan?” vraagt hij nog. Dat mag gelukkig van de talkshowhost. En zo kwam het dat de namen van zowel Guido Görtzen als Bas van de Goor genoemd worden voor het nieuwe kabinet.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In het circus zitten momenteel werkloze clowns die het waarschijnlijk beter kunnen dan de helft van de ministers die ik nu hoor langs komen. De helft is nu al afgetreden?!

Reageer
gravatar

Terecht werd de onterechte sportman van het jaar Max Verstappen niet genoemd als kandidaat-minister. Hij is immers geen echte sporter, zoals een echte sporter geen politicus is.

Reageer
gravatar

Verstappen is geen sporter, maar autocoureur van het jaar. Hoe snel een automobilist ook kan rijden, hij/zij is geen sporter oftewel atleet. Een sporter is een mens die aan lichamelijke oefening doet!

gravatar

Wat jij nodig hebt is een eenmalige consult van Boeddhi. Bekend van het Boeddhasme. Je weet wel, daar krijg je nivarna van, bekend van die verschrikkelijke muziek over zwemmende babies.