NOS

NOS

Premier bewijst mikpunt te zijn voor alle Nederlanders

Door zich als ongekozen premier op te werpen zonder politieke ervaring wil Dick Schoof Nederland een dienst bewijzen. Bij zijn eerste debat laat hij inderdaad zien dat hij zonder bewegingsruimte moet opereren en is hij met zijn zenuwachtige trekjes, continue herhalingen en halfbakken stellingname hét ideale mikpunt voor ‘alle Nederlanders’.

“Ik wil niet alleen het mikpunt zijn voor alle Kamerleden, ik wil het mikpunt zijn voor alle Nederlanders: met én zonder hoofddoek” luidt het meermaals door de Tweede Kamer. Op de vraag van een kamerlid of Schoof afstand neemt van de omstreden uitspraken van zijn collega’s heeft hij een helder antwoord: ‘‘Ik wil alle Nederlanders in de ogen aankijken en zeggen: ik ben het mikpunt voor alle Nederlanders.”

Sommige Nederlanders zijn online al begonnen. Zo noemde iemand op X zijn optreden ‘slappe hap’.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Speld, hou er maar mee op. Deze mensen (Vak K en hun kompanen in de kamer) zijn in het echt veel leuker dan alle satire bij elkaar.
Bedankt voor alles, maar nu ga ik snel weer kijken.

Reageer