Shutterstock: Anastasia-S

Shutterstock: Anastasia-S

Deelnemers Nieuwjaarsduik opgenomen in ziekenhuis met zonnesteek

De nieuwjaarsduik in Scheveningen heeft een paar lelijke incidenten opgeleverd. Hoewel de traditionele nieuwjaarsduik is afgelast vanwege corona, besloten een aantal mensen op eigen initiatief de duik toch door te zetten. Meerdere nieuwjaarsduikers moesten na afloop worden opgenomen in het ziekenhuis met een zonnesteek.

“Je moet toch afkoelen op Nieuwjaarsdag”, zegt een van de deelnemers, die op een brancard ligt bij te komen. Ze heeft op deze zonnige eerste dag van het jaar besloten om dan maar ongeorganiseerd de zee in te rennen. “Mijn nieuwe jaar is niet goed begonnen als ik niet flink ben verbrand op het strand. Een zonnesteek hoort voor mij gewoon bij oud en nieuw, corona of niet.” Strandwacht Edwin is niet te spreken van de zelf-georganiseerde nieuwjaarsduikers. “Wie doet er met dit weer nou een muts op? Dan vraag je er ook een beetje om. Ik zag ook dat veel mensen erin renden en daarna meteen weer eruit. Met dit weer moet je wel even iets langer afkoelen. En of het wel zo’n goed idee is om overhitte mensen snert en rookworst te geven kun je je ook afvragen.”

In Australië gaan de foto’s van Nederlanders die de jaarwisseling in hun zwembroek vieren rond in het nieuws. “1 januari in je zwembroek! Een grappig gezicht”, schrijft een krant uit Sydney, “omdat wij ons hier juist altijd wél insmeren en beschermen tegen de felle zon.”

Niet alleen in Scheveningen zorgt het warme weer voor problemen: Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten in het hele land wegens gladheid veroorzaakt door smeltend asfalt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Gelukkig gebruik ik Quick ‘n Brite. Want Quick ‘n Brite doet het allemaal!

Gezien op TV. Bij de Sellavision ontbijtshow. Op Astra kanaal 5 waar Lifestyle vroeger zat.

Reageer
gravatar

Normaal deed ik een Nieuwjaarsduik per toeval in m’n eentje tot de cynici er een festijn van maakten.
Hetzelfde soort patroon zag je met de gezondheidszorg.
Unox. In blik.

Reageer
gravatar

Er kon op de eerste dag van dit jaar bij de fotoredactie niet ‘n foto van minimaal één in minimale bikini geklede schoonheid van af. Het breken met deze prachtige traditie stelt mij ernstig teleur.

Reageer
gravatar

Mijnheer pastoor ik begrijp uw teleurstelling dat u zich al op de eerste de beste dag van dit jaar niet kunt bevredigen. Maar u heeft toch een hele hoop plaatjes van een maagd die onlangs moeder is geworden. Gaat het daarmee niet?

gravatar

We moeten het jaar elk jaar een jaar vooruitzetten. Daardoor voel ik mij nogal oud.

Kan de EU niet besluiten om op te houden met dat vervelend gedoe met kalenders? Als dat niet mogelijk is, lijkt mij het terugzetten van elk jaar op de laatste dag van juni een alternatief..

Reageer