Shutterstock / Gilberto Mesquita

Shutterstock / Gilberto Mesquita

Mireille: ‘Ik wil gewoon het slechtste voor mijn kind’

Mireille (34) uit Utrecht wil gewoon het slechtste voor haar kind. De jonge moeder stoomt haar zes maanden oude zoontje Mees op die manier klaar voor het echte leven. “Waarom zou je je kind in een dure comfortabele kinderwagen vervoeren als je voor één euro ook een rammelend winkelkarretje bij de supermarkt kunt meenemen? Daar past een baby ook prima in. Én al zijn spullen.”

De jonge moeder is dan ook faliekant tegen rust, reinheid en regelmaat. Mireille: “Daarom probeer ik geen enkele structuur te bieden. Is hij net een beetje gewend om in zijn bedje te slapen? Dan leg ik hem die nacht daarna tussen de rotte bladeren op het balkon. Zo leert hij om te gaan met tegenslagen.” Ook qua voeding heeft Mireille zo haar eigen ideeën. “Hij krijgt geen groente- en fruithapjes, maar gemalen frikandel speciaal. Daar gooi ik dan een schep zout bij, zodat z’n nieren alvast een beetje conditie kunnen opbouwen.”

Of Mireille haar huis kindproof heeft gemaakt? Nee hoor. “Mees was laatst heel hard van de trap gevallen, want we hebben geen traphekje. Sommige mensen vinden dat zielig, maar ik denk dan: beter één keer hard vallen dan zestien keer zacht. De jagers en verzamelaars hadden toch ook geen traphekjes? Ik zeg altijd maar zo: als je leven zo begint, kan het daarna alleen nog maar meevallen”, zegt Mireille. “Sorry, ik moet nu gaan. Mees wil zijn vingers in het stopcontact steken en het lukt niet helemaal."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *