Jules van Iperen / Shutterstock

Jules van Iperen / Shutterstock

Corona-denktank komt met langetermijnvisie: ‘loopt wel los’

“Ah joh, loopt wel los.” Dat is de samenvatting van de bevindingen van een corona-denktank die een langetermijnvisie heeft geformuleerd op onze omgang met het virus en de pandemie. “Het gaat nu heel erg over gehijg op de korte termijn, terwijl het juist prima toppie in orde komt”, zegt een woordvoerder van de denktank, waar wetenschappers, artsen en andere deskundigen deel aan namen. “Als je er niet te lang bij stilstaat in ieder geval.”

“We kwamen er als denktank al snel achter dat als je goed naar de lange termijn kijkt, je eigenlijk liever iets anders wil gaan doen en hopen dat het allemaal wel goedkomt”, zegt deskundige Bert Bokhoven. “Hoe erg kan het zijn?”

“Kijk, over vijftig, zestig jaar zijn we waarschijnlijk allemaal dood, dus dan is niks erg meer. Dus we hebben het over de middellange termijn. Ja, goed, het volgend jaar en de paar jaar daarop worden waarschijnlijk echt afschuwelijke jaren, maar over vier, vijf jaar – wie zal het zeggen? Komt waarschijnlijk goed dan. Ja, of niet natuurlijk, maar dat zien we dan wel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Nederlandse vrouw die geen kinderen wil om de (miljarden) overbevolking van de planeet tegen te gaan is ook niet meer in proportie.
In dezelfde sociale context zal, om niet te discrimineren, even later een 1-kind politiek moeten worden ingevoerd.

Reageer