Shutterstock: Monkey Business

Shutterstock: Monkey Business

Eindejaarsinterview met GGD-medewerker Chantal

2021, het was weer een bijzonder jaar. We blikken terug met een van de hoofdrolspelers van de afgelopen maanden: Chantal van de coronatestafsprakenlijn van de GGD.

Chantal is een drukbezette vrouw. Als we bellen, krijgen we na een charmant keuzemenu eerst haar collega Delano aan de telefoon. Hij begint allerlei vragen te stellen, maar we leggen hem uit dat we alleen een afspraak willen maken. “Dat wil iedereen”, antwoordt hij. Na enkele bedreigingen en een brandstichting krijgen we Chantal eindelijk te spreken.

Hoi Chantal, mogen wij dit gesprek opnemen voor kwaliteitsdoeleinden?

Ja hoor! Zolang ik het maar niet online zie verschijnen.

Hoe was dit jaar voor jou?

Eigenlijk zo slecht nog niet. Ik heb veel tijd gehad om mezelf vragen te stellen als ‘wat wil ik doen met mijn leven?’, ‘waar word ik nu echt vrolijk van?’ en ‘wat zijn uw klachten?’. Daar kom ik normaal gesproken weinig aan toe.

Kunnen we echt vandaag niet meer terecht?

Ik heb toevallig om 13.36 uur nog een plekje in Leiden.

Wat verwacht je van 2022?

Het is zo ontzettend moeilijk te voorspellen. Ik kan wel zeggen ‘persconferenties’, maar dat is natuurlijk ook maar een gok.

Wat is je burgerservicenummer?

2319883008.

Zijn wij gevaccineerd?

Ja, met Moderna. Ik weet alleen niet meer precies op welke datum.

Dat geeft niet. Tot slot: wens je ons nog een prettige dag toe?

Daar hoef ik geen antwoord op te geven. Dit soort vragen leidt alleen maar tot een grotere tweedeling. We kunnen ons blindstaren op cijfers en anderen de schuld geven, maar laten we deze tijd gebruiken om ons te bezinnen over het lijden, het toeval en het lot. Weet dat alles uiteindelijk weer voorbijgaat. Ook dit gesprek.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Suffe verslaggever! Hij/zij is vergeten te vragen naar Chantals geboortedatum, haar lichaamsmaten, haar adres en telefoonnummer, of ze op mannen valt en zo ja haar meest geliefde standjes. Dat zijn toch zaken die interessanter zijn dan de vragen van die verslaggever.

Reageer
gravatar

Chantal, wat vind jij ervan dat juist ongevaccineerden opvallend vaak een voorliefde voor hondenvlees hebben? Eerlijk antwoorden mag hoor. Via een privebericht.

Reageer
gravatar

Er zaten twee tieners en er kwam een meisje langs.
De een tegen de ander: wie is dat?
De ander: dat is Chantal, ze werkt bij dat tehuis, ouwe mensen in bad doen, helpen wassen en zo.
Ze liep door.
De een: hmm, dan mag ze mij ook weleens komen wassen.

Reageer