Shutterstock: impact photography

Shutterstock: impact photography

Kerstdilemma: vertel je tijdens het diner dat je corona hebt of hou je het gezellig?

Voor veel mensen komt Kerst dit jaar met grote dilemma’s: vertel je je familie tijdens het diner dat je corona hebt, of hou je het liever gezellig? Voor Julia (21) is het echt iets waar ze van wakker kan liggen. “Ik ga met kerstavond al naar mijn ouders toe, maar ik heb eigenlijk helemaal geen zin ze te confronteren met het feit dat ik corona heb. Dat is zo’n enorme domper op de sfeer. Vorig jaar ook, toen aten we ossenhaas en toen zei ik: ’wat ziet de ossenhaas er heerlijk uit, jammer dat ik niets proef en ruik!’”

Julia overdenkt haar opties, en overweegt bijvoorbeeld juist al bij het kerstontbijt te vertellen dat ze behoorlijk ziek is van het virus. “Als ik het bij het ontbijt vertel in plaats van bij het diner, hebben we misschien de ergste discussie al gehad en kunnen we ’s avonds gewoon lekker eten”, zegt ze, onderbroken door haar eigen blafhoest. “Ik weet van sommige mensen dat ze daar echt heel moeilijk over doen, maar ik heb ook niet zo’n zin om helemaal mee te gaan in hun irreële angsten.”

“Ik neem het mijn familie ook niet perse kwalijk dat het hele gedoe rondom die domme pandemie zo gepolitiseerd is, maar ik vind het wel jammer dat ik al weet wat voor ophef anderen erover gaan maken. Dus misschien verzwijg ik het wel”, zegt Julia, die op het moment van schrijven op 40 graden koorts hangt.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En hoeveel hondenbiefstuk hebben de ongevaccineerden gegeten gisteravond? Zal best veel zijn denk ik. De NUPI gaat gedegen onderzoek doen. Binnenkort meer info.

Reageer
gravatar

Het laatste deel van de laatste zin is niet geslaagd. Ik zou er van maken: “( ..) die op het moment van schrijven zich met 40 graden koorts ophangt.”

Reageer
gravatar

Aan de hoofdredacteur,

U neemt allerlei onnodige berichten en vreemde reacties op, maar het belangrijkste nieuws van vandaag laat u links liggen.

Onze verheven Koninklijke Majesteit heeft vandaag een prachtige kerstreden uitgesproken.

Deze meesterlijke toespraak aan zijn onderdanen is in de afgelopen maanden door mijn 83 hoofdambtenaren vol enthousiasme bedacht en door mij persoonlijk bijgeschaafd, zodat Zijne “beetje domme” Sire zich niet weer blameert.

Dit is uw zoveelste misser wat onze alom geprezen Koning betreft. Wij gaan onderhand denken dat u en uw redactie een stelletje linkse, domme republikeinen zijn.

Schamen u en de uwen zich niet?

Met de minste hoogachting,

Gravin mr Truus van Hier tot Gunder,
Chef afdeling Koningshuis
RijksVoorliegDienst (RVD)

Reageer
gravatar

Betsie van de Buren, Breppo, Daniëlle, de heer Steeds, Erno BE zijn aan het dineren.

Hoeveel te min de mens, die een made is, en des mensen kind, die een worm is!

gravatar

Want de toorn Gods wordt geopenbaard van den hemel over alle goddeloosheid, en ongerechtigheid der mensen, als die de waarheid in ongerechtigheid ten onder houden.

gravatar

Mijnheer Maitreya,

Mijn praktijk is tot maandag 9 januari gesloten. Dan begin ik met het wegwerken van mijn lange wachtlijst. Maar gezien de enorme ernst van uw psychose wil ik u zo spoedig mogelijk behandelen. Als het even kan al op 10 januari.

Voor uw eigen bestwil en de rust van de reageerders verzoek ik u mij in de ochtend van 9 januari 2022 te bellen.

Dr Janet Hersenkraker – v.d. Buren,
Gespecialiseerd in zeer ernstige psychiatrische patiënten

gravatar

Ook wordt hij gestraft met smart op zijn leger, en de sterke menigte zijner beenderen;
Zodat zijn leven het brood zelf verfoeit, en zijn ziel de begeerlijke spijze;
Dat zijn vlees verdwijnt uit het gezicht, en zijn beenderen, die niet gezien werden, uitsteken;
En zijn ziel nadert ten verderve, en zijn leven tot de dingen, die doden.

Reageer