Shutterstock / oleschwander / COLOMBO NICOLA

Shutterstock / oleschwander / COLOMBO NICOLA

Wat we van Denemarken kunnen leren tot we weer iets van Italië moeten leren

Nederland is opnieuw in lockdown, nu de omikronvariant zich snel verspreidt. Ook in landen als Denemarken is omikron met een opmars bezig, maar toch heeft de overheid daar een heel andere aanpak. Kunnen we iets van de Denen leren, totdat we weer iets van de Italianen moeten leren?

“Nederland kan deze week veel leren van de nuchtere manier waarop de Denen met de omikronvariant omgaan”, zegt deskundige Bert Bokhoven. “Het kabinet zou er goed aan doen om buiten de landsgrenzen te kijken. Op dit moment Denemarken, vanaf volgende week Italië en daarna misschien Engeland?”

Bokhoven baalt ervan dat er zo weinig van Denemarken wordt geleerd. “Zei ik Denemarken? O sorry, ik bedoel Italië. Niet meer naar Denemarken kijken. Dat impulsieve karakter van de Italianen, daar kunnen de Nederlanders, én de Denen trouwens, straks een hoop van leren.”

“Het voorbeeld ligt er gewoon. We zullen moeten leren van Denemarken, Italië, Engeland, Australië. In die volgorde.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Inderdaad, geachte redactie, over alle onderwerpen dus OOK over wat er allemaal mis gaat in Nederland met de nieuwe variant en wat we kunnen leren van Denemarken, on, neen Italië dus willen wij hier prof dr. ir. Bert Bokhoven (tevens een geweldige trendlistener) aan het woord. Dus niet een onbekende, neen, inderdaad Bokhoven, Bokhoven en nogmaals Bokhoven, dat is wat wij als lezers wensen. Geweldig dat u nu weer wat meer Bert Bokhoven aan het woord laat (die andere non-valeurs kunt u een volgende keer wel buiten het artikel zetten) ga zo door, dan zal het u zeker veel abonnementen gaan opleveren!!

Reageer
gravatar

Bert Bokhoven heeft zijn titels gekocht bij dezelfde postbus-universiteit als destijds ene Alfred Vogel, verkoper van peperdure borrels in piepkleine flesjes en tabletjes met verdund ganzenlever.

gravatar

Belangrijk nieuws heet van de naald

De agenda van onze geliefde Majesteiten is de komende weken leeggemaakt

Het traditionele nieuwjaarsontvangst in het redactielokaal van De Speld in Amsterdam gaat deswege niet door.
Volgens de planning zouden daar ons dierbaar Koningspaar benevens prinses Beatrix, prinses Margriet en onderdaan mr Pieter van Vollenhoven bij aanwezig zijn.

Namens de hooggeëerde Koninklijke familie met de grootste nederigheid

Gravin mr Truus van Hier tot Gunder
RijksVoorliegDienst (RVD)
Chef afdeling Koningshuis

Reageer
gravatar

Maitreya heeft een leraar, die bij iedere les hetzelfde complot op een andere plek van het Maitreya’s tafeltje legt uit angst voor de gierigheid van de pappa van zijn zeer actieve, maar bizar zelfgenoegzame zoon Maitreya.

gravatar

Oh oh dronken Maitreya. De Gall en Gal presteert vast top dankzij jou nu je niet meer in café de Kroeg kunt zitten he?