Shutterstock - shutter_o / View Apart

Shutterstock - shutter_o / View Apart

Omikronvariant milder, dodelijker, catastrofale ramp en valt erg mee

Er is steeds meer bekend over de nieuwe coronavariant die de wereld overgaat: omikron. Epidemiologen zijn het er allemaal over eens dat de nieuwe variant, milder en dodelijker is, een catastrofale ramp zal zijn en erg zal meevallen. 

Virologen zijn ook eensgezind: “We verwachten medio februari een zorginfarct in de meeste westerse landen en het zal het virusverloop alleen maar milder maken totdat het een gewoon griepje is geworden. We bouwen geen immuniteit op tegen deze variant waardoor we echt weer terug zijn bij stap één, het einde van de epidemie is nu wel in zicht.”  

Ab Osterhaus benadrukt: “Het is belangrijk om nu rustig te blijven en in paniek te raken.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De heer Rutte en zijn neoliberale bende, die niet weg te slaan zijn, trakteren graag uit de zak van de gewone burger als het het grootkapitaal maar niks kost.

gravatar

Gewoon aan de 17 basismaatregelen houden. Heel belangrijk: voor de rest Hugo de J. straal negeren.
En, ja het is een bittere pil voor ons Nederlanders, in de gaten houden wat de heer Van Ranst te melden heeft.

Reageer
gravatar

Zo kun je het samenvatten.
Ze voelen zich diep gekrenkt door een grapje van iemand een straat verder, en beginnen uit aanpassing mee te praten met het fascisme en ze voelen zich er zo door geholpen, en ze adverteren dat dag en nacht als sociaal, en terwijl ze elkaar continu verlinken noemen ze dat bij hoog en laag vriendschap en liefde.
Bij het experiment van Milgram waarbij mensen een acteur (dat weten ze niet) steeds verder opvoerend stroomstoten toedienen tot die gaat schreeuwen van pijn draaide het om de slaafse gehoorzaamheid aan de wetenschap die alles legitimeert, mensen wachtten erop dat er iemand was die weigerde terwijl ze gewoon doorgaan.
In het experiment van Milgram stond sadisme meer centraal als de leidende ethiek, nu is het meer het aspect van masochisme. De angst als vacuüm die opgevuld wordt met pulp.

Reageer