Bron NOS

Bron NOS

Nederland wacht strategisch met boosters totdat er een vaccin is tegen de omikronvariant

‘Weer zijn we het buitenland te slim af’

Waar andere landen hals over kop zijn begonnen met prikken van boosters, heeft het kabinet in alle rust en wijsheid gewacht totdat er een nieuwe variant zou toeslaan. De komst van de omikronvariant toont eens te meer de vooruitziende blik die het Nederlandse coronabeleid zo kenmerkt.

Hugo de Jonge verklaart: “Wij hebben vanaf het begin gezegd dat er nieuwe varianten komen waarbij het vaccin minder goed werkt. Je kunt wel alles op alles zetten om razendsnel allemaal prikken te zetten die de kwetsbare bevolking beschermt tegen mogelijk overlijden. Maar wij kiezen ervoor om zorgvuldig af te wachten om in het voorjaar een nieuw vaccin tegen de nieuwe variant te gebruiken. Dat heet vooruitkijken.”

De eerste vaccinatiecampagne is destijds om deze reden ook traag op gang gekomen, omdat mensen minstens zes maanden moeten wachten tussen hun laatste prik en de boostershot. Een uitgekiende strategie, zo blijkt nu.

In het buitenland wordt met veel bewondering gekeken naar het beleid van Nederland om zolang te wachten met boosters. “Ons beleid is nu alweer achterhaald. Wat dat betreft is Nederland echt een gidsland.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Omikron-variant is piepklein, heeft een reeks van uitsteeksels en heeft talloze broertjes en zusjes.
Daarom is beter om te spreken van het vochtig maken van hun uitsteekseltjes. Het liefst met een vaccin van Pfizer/BioNTech.

gravatar

Hier in China wachten we op de superieure xi-variant voordat we gaan prikken. Tot die tijd is ons eigen virus niet meer welkom. Besmette personen worden afgevoerd en vernietigd.

Reageer
gravatar

Wat gebeurd is denk is dat ik doorkreeg op welk vlak ze misbruik van me maken waardoor de trucs teruggebracht werden tot kindniveau.
Zo was er vroeger een jongetje van 10 dat altijd pijl en boog op me richtte.
Heel vervelend. Vaak transformeren ze die vervelende trekken later in hun leven in iets meer geaccepteerds.

Reageer
gravatar

Gelijk als ik het heb over Omnicron word ik verbeterd met ‘Omnikron’ met een k.

Zo is het met alle facetten van de samenleving. Ze weten het altijd beter, en dan kunnen ze doen alsof ik getikt ben. Ja de betweterigheid van christenen bestaat ook nog steeds, en verergerd, buiten die groep. Maar het is geen excuus, om te winnen door je altijd met nog grotere debielen te vergelijken.

gravatar

Ik schreef hier dat de Omicron variant direct na de persverklaring van de Nederlandse regering ontdekt werd. Dat was 1 dag voor bleek dat Nederland de primeur had van ‘Omnikron’.
Nergens anders heb je de kans die dingen aan te tonen.
Het is simpel te berekenen.
Helaas kunnen deze dingen niet officieel gebruikt worden.
De tijden omdat ik maandag er niet was zijn niet te herleiden denk ik, omdat alleen de dag en niet het uur erbij staat. Maar zo denken mensen immers in oorzaak en gevolg.