Dragon Images / Studio Speld

Dragon Images / Studio Speld

Ochtendmens Jantien geen last van lockdown: ‘Snap niet waar iedereen zo moeilijk over doet’

Jantien is een echt ochtendmens. Toen de avondlockdown werd aangekondigd begreep ze dan ook niet waar iedereen zo moeilijk over deed.

“Toen Hugo de Jonge zei dat alles om vijf uur dicht ging was ik eerst even bang dat ik mijn hardlooprondje ‘s ochtends niet meer kon doen”, zegt Jantien. “Maar toen bleek hij het over vijf uur ‘s avonds te hebben. Haha, vijf uur ‘s avonds! Dat is praktisch bedtijd. Of nou ja, dat is eigenlijk bedtijd.”

De 32-jarige kan nog steeds elke dag alles doen wat ze voor de lockdown ook deed. “Ik sta altijd rond vier uur op, dan mediteer ik een uur. Daarna blend ik wat smoothies, schrijf ik mijn intenties van de dag op en trek ik mijn hardloopschoenen aan om lekker buiten tien kilometer lang een frisse neus halen.” Dat om 17.00 uur de rest van de wereld dichtgaat is voor Jantien dan ook geen enkel probleem. “Wat moet ik nou nog na 17.00 uur? Naar restaurants ga ik niet, want daar kan je pas diep in de nacht terecht. Theater vind ik lelijk en discotheken zijn vies, want daar komt allemaal van dat nachtvolk.”

Jantien kijkt op de klok. “Oei het is alweer bijna 11.00 uur. Tijd voor cup-a-soup.” Tevreden eet Jantien haar afternoon-snack. “Ik snap niet waarom mensen zo negatief zijn. Echt raar."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *