Shutterstock

Shutterstock

Moeten rijke landen alvast hun excuses aanbieden aan arme landen voor het toekomstige vaccinatieverleden?

Moeten rijke landen alvast hun excuses aanbieden aan armere landen in de wereld voor hun toekomstige vaccinatieverleden? Dat is de vraag die bij veel criticasters naar boven schiet als ze naar de huidige situatie rondom de gelijkheid van het vaccineren in de wereld kijken. “Als dit op deze manier zo doorgaat lijkt dat ons wel handig.”

Oxfam Novib meldde dat slechts 14 procent van de beloofde vaccins aan arme landen daadwerkelijk zijn geleverd. “Dit kan echt niet”, zegt de Canadese premier Justin Trudeau. “Zeker niet als je je bedenkt dat wij veel te veel vaccins hebben ingekocht en de hele Canadese bevolking vier keer kunnen prikken. We moeten nú in actie komen en onze excuses gaan aanbieden, voordat dat allemaal achteraf moet straks over honderd jaar.”

Demissionair premier Rutte steunt het idee: “Excuses blijven vaak veel te lang uit. Daarom willen we zo snel mogelijk met de landen om ons heen in overleg over hoe en wanneer we onze excuses gaan aanbieden. Ik wil daar na het boosteren van de gehele Nederlandse bevolking direct mee aan de slag.”

Ook in andere landen is de ernst doorgedrongen. “Ik hoorde dat zo’n 70 procent van de Europese bevolking is gevaccineerd tegenover iets meer dan 2 procent van de Afrikaanse bevolking”, vertelt de Franse president Emmanuel Macron. “Het WHO adviseerde nog onze derde prikken aan arme landen te geven, maar hier is dat in de armen van onze Franse ouderen gezet. Als land moet je dan ook verantwoordelijkheid tonen en zeggen: Het spijt ons.”

Deskundigen verwachten dat er later ook nog wel een tweede keer excuses zal moeten worden aangeboden, als de varianten die in Afrika zullen ontstaan naar Europa worden overgedragen. “Daarom kunnen we beter nu al beginnen”, vertelt de Britse premier Boris Johnson. “Gelukkig hebben we de mankracht snel bij elkaar te komen en tegen alle arme landen te zeggen: Sorry! Het zal in de toekomst niet meer gebeuren.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik sprak net nog iemand die Benito (20 jaar dakloos) in huis had gehad, maar dat mocht niet van de ‘sociale’ woningbouw. Ook mensen met een uitkering die iemand in huis nemen al dan niet tegen een kleine betaling, worden gekort. In Nederland is altijd de zorg de basis van misbruik en fascisme, het is het niveau van NSB. Zet dit af tegen de veelbesproken tolerantie voor de wilden buiten Europa, en je ziet hoe de duivel die deze mensen je in je bed opdringen, de sleutel is tot hun ellendige karma de manier waarop de achterlijke dorpsschaal op mondiaal niveau wordt geprojecteerd in de – grootheidswaan – specialiteit van links.

Reageer
gravatar

Vergis je niet als je met een neger in bed ligt dat je onvermijdelijk aan politiek doet. Misschien hebben ze voor D66 nog die kinderlijke bolle fysionomie van een klein kind want dat is het niveau, maar een andere cultuur dan racisme kennen ze niet. Ze worden gebruikt om bepaalde lage karaktertrekken van jezelf te legitimeren die vanwege hun kindniveau bij hen nog onschuldig lijken, maar die zich enkel kunnen manifesteren via een des te stekender trek van de (meest vrouwelijke) westerling.

gravatar

Natuurlijk is het veel geiler om een injectienaald in het bolle fysiek van de neger te stoppen, maar de trend is nu omgedraaid, karma.

gravatar

De lichte weerstand van het weerstand biedende vlees waarna je even doorduwt. En dan hoe behoedzaam het druppeltje bloed met een desinfecterend doekje wordt weggepoetst.
De gelijkenis van pijn en de daaropvolgende opluchting zijn een orgasme.

gravatar

Tom Baalbergen en Danique Leenstra,

Of ik wel of niet met jullie eens ben, doet er nu niet toe. (In een andere gremium had ik ingestemd.)
Het gaat bij de De Speld om parodie, ironie, sarcasme, pastiche, hilariteit, cynisme, persiflatie en karikatuur. Veelal een krachtiger middel om foute zaken aan te kaarten dan lange epistels.

Dat vind ik hier niet terug en het epistel is veel en veel te lang om krachtig over te komen.

Ik ga aan jullie lange artikel dus geen sterren over de balk smijten.

Reageer
gravatar

Hmm, ingewikkeld.

Hebben we het over de toekomst van het verleden, of het verleden van de toekomst?

Of is dat eigenlijk nog te simpel?

Wacht, ver van ons bed!

Nu weer gewoon over egoïstische ongevaccineerden.
Prikken, idioten!

Grenzen dicht voor een zekere groep (paspoort)Nederlanderds uit Spanje!

Reageer