Dutchmen Photography / Shutterstock

Dutchmen Photography / Shutterstock

GGD: ‘bekijk het positief: als je je volgende week laat testen heb je misschien geen corona meer’

Het is woest druk bij de GGD: telefonisch lukt het amper nog een afspraak te maken voor een coronatest en ook online schiet het vaak niet op. Door de grote vraag is de test-capaciteit zo’n beetje bereikt, maar dat hoeft gelukkig volgens de GGD geen groot probleem te zijn. “Als je je volgende week laat testen, heb je misschien geen corona meer”, licht een woordvoerder van de organisatie toe. 

“Is voor ons ook leuker he? Dus doe lekker rustig aan, wacht even af tot wij ook even op adem kunnen komen, en kom dan volgende week langs. En als je geen afspraak hebt, hoef je je ook geen zorgen te maken dat je binnen hoeft te blijven.”

Hoe beleef je een jaar? Met de allerbeste artikelen van De Speld in één boek. Lees het satirische jaaroverzicht ‘De Speld 2021: Opnieuw een Jaar’ en beleef het jaar seconde per seconde, moment per moment. Oneindig. Opnieuw. Een jaar. Koop nu via onze webshop of bij uw betrouwbare boekhandel.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

★★★★★

“Woest” goed idee van Jan van Tienen.

De tweede alinea is aardig, maar had voor mijn niet gehoeven.

De derde alinea is overbodig.
Tussen ons gezegd en gezwegen: In februari van dit jaar heb ik het jaarboek van vorig jaar in een totaal onbetrouwbaar buurtboekhandeltje voor één euro gekocht.

Toch vijf sterren voor jou, Jan.

Reageer
gravatar

Bij veel afgenomen testen zijn er ook veel positieve testen, wat dus niet wil zeggen dat de situatie ernstiger is geworden.
Ook het afzetten tegen b.v. het inwoneraantal van een dorp of stad deugt ook niet.
Het gaat om het percentage positieve testen tegenover alle testen. Bovendien is “positief” lang niet altijd covid.
Have a nice day.

Reageer