Shutterstock: Lithuaniakid

Shutterstock: Lithuaniakid

Het einde van ‘het einde van de pandemie’ is in zicht

Goed nieuws: met de nieuwe aankondigingen van een korte lockdown, is het einde van het idee dat er een einde aan de pandemie komt, dan nu echt in zicht. Een historisch moment, waar veel mensen al maanden naar uitkeken. “Eindelijk.”

“Zoals het er nu uitziet, gelden er vanaf 1 januari geen uitspraken meer als ‘het einde van de pandemie’“, kondigt demissionair premier Mark Rutte opgewekt aan. “Het is nog niet met zekerheid te zeggen natuurlijk, maar alle cijfers wijzen er wel op. Als we deze trend doorzetten, zijn we straks voorgoed van die gedachte af.”

“Het idee dat er een eind komt aan de coronapandemie heeft nu wel lang genoeg geduurd”, zegt ook Hugo de Jonge. “Wij zijn daarom ook erg blij dat we deze uitspraak over een tijdje misschien niet meer hoeven te horen. En dat hebben we echt sámen gedaan.”

“We weten maar al te goed dat jullie moe zijn van alle hoop op een ver vooruitzicht, een moment wanneer alles over is, maar gelukkig is er licht aan het eind van de tunnel: die hoop kunnen we laten varen”, zegt De Jonge. “Laten we dat hele ‘eind van de pandemie’-waanbeeld zo snel mogelijk achter ons laten en ons normale leventje met vaccinatiebewijzen, boosterprikken en winterlockdowns weer rustig oppakken.”

Rutte: “We weten nu dat de snelste weg naar het einde van ‘het einde van de pandemie’ een instelling van somber realisme vergt waar mensen zijn ingesteld op teleurstellingen. Daar hebben we iedereen voor nodig. Dan kan het alleen maar meevallen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lieve Lisanne, je bent een echte vrouw gezien jouw breedsprakigheid. Het eerste plaatje op de foto lijkt niet zomaar op een kleine staande penis. Dat is niet zomaar.
Onder welk pseudoniem op Tinder kan ik jou vinden om een langdurige vrij-afspraak te maken?

Reageer
gravatar

Dat zit er niet in, Hugo die graag koning wil zijn. De Jonge is namelijk geen familienaam die voorkomt in de annalen van de Europese koningshuizen, die allemaal aan elkaar zijn verwant. Overigens zijn gerenommeerde historici niet overtuigd dat dat laatste ook voor de Oranjes geldt.

gravatar

So lucky have you that in the pendenmic sinterklaas will be coming to give you peppernuts. In our country have we not that what means there are bad prestations and no concurrention because we still live with the rona. I adore holland

Reageer