Effectiviteit van boodschap kabinet over nemen booster slechts 40 procent

Effectiviteit van boodschap kabinet over nemen booster slechts 40 procent

Meevaller: illegale evenementen gaan gewoon door

Opnieuw kondigt het kabinet een lockdown aan, dit keer worden voor drie weken evenementen afgelast, en moet de horeca sluiten om 19.00 uur. Toch is er ook een meevaller: illegale evenementen gaan wel gewoon door.

“Wij hebben gemerkt dat er maar weinig besmettingen worden gemeld na illegale evenementen”, zegt demissionair minister Hugo de Jonge. “Daar zijn we ontzettend blij mee. Nederland kan veel leren van deze raves en geheime feestjes. Hierom heeft het kabinet besloten een uitzondering in de regels te maken: alle evenementen die strafbaar zijn en niet onder de wet vallen, hoeven niet te worden geannuleerd.”

Voor eventplanners die misbruik van deze regel willen maken, heeft De Jonge slecht nieuws. “We zullen de komende drie weken streng controleren of de plaatsvindende evenementen wel écht illegaal zijn.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Over gehoorzaamheid. Het experiment van Milgram, hoever de debiele deelnemers zouden gaan in het toedienen van pijn – het langzaam opvoeren van stroomstoten – aan anderen onder het voorwendsel van wetenschap. Sommige deelnemers begonnen zelfs te lachen zodra zij de schreeuwen van pijn hoorden. Et zijn vele vormen van dit experiment geweest, ook bij de Speld.
Zodra de waarheid naar voren boven kwam, kwam ook de censuur.

gravatar

Dus laten we nu oudjes sterven aan covid terwijl ze in eenzaamheid hun longen uit het lijf hoesten als gevolg van onze ONgehoorzaamheid. Wetenschap en randdebielen; het blijft een fascinerende combinatie.