Shutterstock / Monkey Business Images

Shutterstock / Monkey Business Images

Breedste draagvlak voor maatregel ‘coronapatiënten dood laten gaan’

Van alle coronamaatregelen die het kabinet kan nemen, kan er één op het breedste draagvlak rekenen: het dood laten gaan van coronapatiënten zonder medische behandeling. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag.

“Mensen zijn ontzettend coronamoe”, zegt opiniepeiler Gijs Rademaker. “Niemand wil nog een lockdown of andere beperkende maatregelen. Niemand wil een tweedeling in de samenleving. Maar tegelijkertijd maken mensen zich grote zorgen over de druk op de zorg. Dit is de enige maatregel die dat allemaal voorkomt.”

Door coronapatiënten ergens in een weiland te dumpen en ze daar tot het bittere eind naar zuurstof te laten happen, kan de samenleving gewoon weer helemaal open. Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland is enthousiast over het idee: “De horeca heeft lang genoeg geleden onder deze crisis. Veel ondernemers zijn op sterven na dood.”

Artsen bevestigen dat de rust in de ziekenhuizen zou terugkeren als deze maatregel wordt ingevoerd. “Nee, dan hoeft er inderdaad geen planbare zorg meer te worden afgeschaald. De werkdruk voor zorgmedewerkers neemt ook enorm af”, verzucht Diederik Gommers.

Ethici zien eveneens voordelen: “Als je dit doet, kan de discussie over 2G worden stopgezet en maken ongevaccineerden op een gelijkwaardige manier deel uit van de samenleving”, aldus medisch ethicus Theo Boer. “Ze nemen hooguit na een tijdje wat in aantal af.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik spreek meestal van subject tot subject. Als mensen me gaan objectveren, en leeftijd hoort bij die speculatie of zelfs de zekerheid hierin als kern van het fascisme, ben ik er niet meer bij. Ik beschuldigde iemand van roddel, hij ontkende, maar je wordt er deel van gemaakt of je wil of niet. Ik onderneem niets tegen je maar je raakt je bescherming kwijt zei ik.
Ik kende asielzoekers uit verschillende gebieden die tegenstanders waren van elkaar uit hun land van herkomst, onderdrukker en onderdrukte. Vreemd. (Landen hier in het westen zijn eropuit de stammenstrijd te importeren en paraderen met racisme. Daarom ben ik tegen immigratie.) Doordat ik hen vaag kende in het voorbijgaan, en misschien hallo heb gezegd of hen aankeek, zagen ze me allebei als de verrader en werd ik uiteindelijk overal onmogelijk gemaakt. Ik ben dus het thema van discriminatie. Misschien hadden ze er ergens gelijk in dat hun leven ervan afhangt of ik hallo zeg, en dat daar de stammenstrijd om draait. Maar daarom blijf ik dicht bij mezelf. Mensen die me objectiveren ontnemen zichzelf met mij hun recht van spreken, en zo is de democratie weg gerationaliseerd. In lijn met hygiëne wordt de gelijkheid voortgezet in corona maatregelen, om de vooroordelen meer lucht te geven. Over geloof kan ik kort zijn, ik gooi enkel niet het kind met het vuile badwater weg.

Reageer
gravatar

Mijn goede vriend Balki uit Mypos vindt: alle coronapatienten naar Rottumerplaat. Wie hier vragen over heeft; kom gerust langs. Balki logeert momenteel bij mij in de Achterhoek.

Reageer
gravatar

Het breedst gedeeld? Shell en Unilever een maand dicht. Goed voor het klimaat en tegen obesitas. En Rutte wordt meteen door zijn werkgevers ontslagen. Dat niemand met die alternatieven komt zegt wat over onze intelligentie…

Reageer