European Centre for Disease Prevention and Control

European Centre for Disease Prevention and Control

Altijd sfeervol aan de herfst hoe de landenkaartjes langzaam geel, oranje en rood kleuren

De herfst is in volle hevigheid losgebarsten, dat betekent dat het regent, waait en weer vroeger donker is. Maar de herfst heeft ook zijn fijne kanten: alle landenkaartjes kleuren weer prachtig geel, oranje en rood. Een altijd sfeervol en prachtig aangezicht. Liefhebbers van dit wondertje van de natuur maken dagelijks een ommetje om het eens allemaal goed van dichtbij te voelen.

“Ik hou echt van de herfst”, zegt Arjen Wilschut terwijl hij een flinke snuif neemt. “Moet je eens om je heen kijken”, licht hij toe terwijl hij naar zijn laptop wijst. Overal waar je kijkt. Rood, heel veel rood zoals je dat echt alleen in de herfst ziet. Maar als je de juiste plekjes weet, kun je ook nog gewoon wat groen zien. En als je naar buiten gaat stuift overal van alles door de lucht. Die overgang is echt prachtig, ik snap niet dat mensen daar niet wat meer van kunnen genieten.”

Wie de herfst nog echt wil meemaken moet wel snel zijn. Het kan namelijk zomaar zijn dat door slechte omstandigheden delen van het kleurenpalet binnenkort gitzwart kleuren. En daar wordt niemand vrolijk van.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

!

De titel en de foto zetten mij aanvankelijk op het verkeerde been. Pas in de eerste regel van de tweede alinea begreep ik het. Bas van der Meulen en Tom Baalbergen, alias Arjen Wilschut, namen een flinke snuif van…? Er wordt niet verteld waarvan, maar het moet hallucinerend zijn.

Nou jongens aardig bedacht hoor. Als tegenstandster van narcotica kan ik echter geen sterren geven aan snuivers.

Reageer