NOS

NOS

Nieuwe maatregel: Nederland heeft zich slecht gedragen, iedereen in zak naar Spanje

De Jonge: ‘Niet blij met wat ik lees in mijn grote boek’

Deze week werd nog zo gewaarschuwd: de nieuwe maatregelen zijn afhankelijk van ons gedrag. Nu de coronacijfers verder stijgen, maakt het kabinet alvast de eerste nieuwe maatregel bekend. Nederland heeft zich niet goed heeft gedragen, en dus moet iedereen in de zak naar Spanje.

“Ook dit jaar kwamen mijn boa’s weer bij jullie op bezoek, en ik ben niet blij met wat ik over jullie lees in mijn grote boek”, zegt De Jonge. Hij kijkt direct in de camera. “Voor versoepelingen zijn jullie veel te stout geweest. En voor stoute kinderen is er helemaal geen feest. Niemand mag dit jaar bij minister De Jonge op schoot. Jullie gaan allemaal mee naar Spanje in mijn grote boot.”

Om er voor te zorgen dat iedereen zich volgend jaar beter aan de regels gaat houden heeft Hugo de Jonge een pittig gesprek gevoerd met de ouders van alle Nederlanders.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

★★ + ★★

Ik heb gisteren gesuggereerd dat Matthijs nog aan mama’s rok hangt, als me zo mag uitdrukken. Dat is geen suggestie meer, maar waarheid, want Matthijs gelooft nog in Sinterklaas. Of hij nog in Zwarte knecht Piet gelooft is tegenwoordig twijfelachtig.

Voor klasgenoot Jos geldt hetzelfde.

Ze proberen grote-mensen-politiek te belachelijk te maken. Leuk geprobeerd, maar daar trap ik niet in.
Ik strijk over mijn goede hart: voor elk twee sterren.

Reageer
gravatar

Ik volg de 2G-regel: Wie zich niet heeft laten vaccineren en/of niet een corona-aanval heeft overleefd, kan zijn schoen zo vaak zijn of haar schoeisel voor de verwarmingsradiator als hij wil, maar er komt wat mij betreft niks in.

gravatar

De Sint begint een beetje oud te worden, dus zijn taalgebruik is niet altijd even correct. Door vergeetachtigheid schrijft hij bijvoorbeeld weleens een deel van een zin dubbel.

Dat vergeef ik hem weliswaar, maar sterren zouden een precedent scheppen.