Shutterstock: Henk Vrieselaar

Shutterstock: Henk Vrieselaar

Branchevereniging tegen maatregelen die branches raken

Koninklijke Branches Nederland keert zich tegen coronamaatregelen die branches raken. De branchevereniging van de Nederlandse branches begrijpt dat er iets moet gebeuren, maar vindt maatregelen in branches onacceptabel.

“De maatregelen zijn voor onze leden onuitvoerbaar en ook ongewenst”, zegt voorzitter Mineke van Veghel van Koninklijke Branches Nederland. “We vinden ook dat de branches in de afgelopen anderhalf jaar al het hardst zijn geraakt. Terwijl mensen juist in deze tijden behoefte hebben aan branches.”

Van Veghel benadrukt dat haar organisatie niet tegen coronamaatregelen in het algemeen is. “Het is niet aan mij om te zeggen wat verstandig beleid zou zijn. Dat is de verantwoordelijkheid van de politiek. Ik roep Den Haag dan ook op om keuzes te maken en duidelijkheid te creëren. Maar de pijn moet nu maar eens bij andere sectoren dan de branches terechtkomen.”

Sectorvereniging SectorNL neemt afstand van uitspraken van de voorzitter van Koninklijke Branches Nederland.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ben van mening dat elke bedrijfstak (branche – Red.) moet inleveren voor het klimaat, behalve de zonne- en de windsector.
Koninklijke en prinselijke ondernemingen leveren uiteraard niks in, zoals de koninklijke paleizen, de koninklijke stallen, koninklijke jachtterreinen, koninklijke jachthaven, koninklijke beurs en prinselijke huisjesmelkerij..

Reageer