Shutterstock - Viacheslav Lopatin

Shutterstock - Viacheslav Lopatin

Gezondheidsraad adviseert twee prikken voor ongevaccineerden

‘Veel gezondheidswinst te behalen’

Mensen die nog niet gevaccineerd zijn, zouden twee prikken moeten krijgen tegen het coronavirus. Dat adviseert de Gezondheidsraad aan het demissionaire kabinet.

“Met deze ingreep is veel gezondheidswinst te behalen”, zegt voorzitter Bart-Jan Kullberg van de Gezondheidsraad. “Als de miljoenen Nederlanders die nog niet gevaccineerd zijn twee prikken van Pfizer of Moderna krijgen, met enkele weken ertussen, dan voorkomt dat doden en IC-opnames.”

De Gezondheidsraad benadrukt dat er ruime wetenschappelijke onderbouwing is voor het advies. De verwachting is dat het demissionaire kabinet het graag overneemt, maar ja.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De reden dat ik grapjes maak is omdat ik niet fanatiek wil zijn, want daar is iedereen tegen, vooral zij die dat tot voor kort zelf waren. Je kunt de waarheid ook zeggen op een bescheiden manier met de condities die iedereen beheersen en waarin ze zich kunnen herkennen. Zo niet dan niets. Maar ze kunnen niets opnemen wat lijkt op dat fanatisme, want alles lijkt erop. Mijn imago werkt me tegen, maar dat ik geïdealiseerd werd was veel gevaarlijker. De meisjes geloofden me daarom, en zonder dat waren ze alles direct vergeten. Dus het was niets waard. De ziekelijke bestudering van het uiterlijk werd een waar fascisme. Ze hebben er enkel meer illusies van overgehouden. Dus wat ik zeg is daarom juist des te dringender nu, het gaat alleen nog om de inhoud misschien ‘ondanks’ de vorm waarin ik er steeds weer ben. Later als mensen me weer mogen vanwege mijn imago zal ik moeten zeggen ‘ik ken u niet’. We zijn intussen allemaal wat lelijker geworden, dat komt hoofdzakelijk door de allochtonen waarmee ze dachten bij mij in het gevlei te komen; het is nog steeds dezelfde slavernij waar nu ieder gezin er een zwartje bij moet hebben. Ze brengen dat soort kinderen impulsief naar me toe alsof die kinderen de Messias zijn en ik God. Ze zijn gevallen. Ze doen er nog steeds alles aan om er iets anders van te maken. Maar let op, het ene moment dat je me spreekt bepaalt de eeuwigheid.

Reageer
gravatar

Sinds die Gezondheidsraad ook kinderen wil prikken terwijl ze niet/amper ziek worden begin ik toch te geloven dat de winstcijfers van Pfizer belangrijker zijn dan de gezondheid van het kind zelf.

Reageer
gravatar

Meneer Frans, u bent een gevaar voor de volksgezondheid.
Gelieve uw mond te houden en er een maskertje overheen te doen.
Bent u al gevaccineerd?

Veel besmettingen bij kinderen
https://nos.nl/artikel/2396926-veel-besmettingen-bij-kinderen-wat-betekent-dat-voor-advies-over-klassenquarantaine

Honderden kinderen houden ernstige klachten na besmetting
https://www.parool.nl/nederland/honderden-kinderen-houden-ernstige-klachten-na-besmetting~b4f49213

gravatar

Ja, ik ben geprikt, mijn keuze. Als iemand dat niet wil: prima, zijn keuze. Die dwang (die er zogenaamd niet is) en bemoeizuchtige staat zie ik totaal niet zitten. Ga vooral met duizenden mensen knuffelen bij een concert wat zogenaamd veilig is. Corona gaat niet weg, leer er maar mee leven. En dan leef ik niet graag in een dwang staat. Werk maar eens aan een gezonde leefstijl, of genezen van corona.